Spania a CONFIRMAT primul caz al noii tulpini de COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Covid-19
Covid-19
Autoritățile de la Madrid au confirmat apariția primului caz ale noii tulpini de coronavirus.

Patru cazuri de infecție cu coronavirus care au venit recent din Marea Britanie au fost confirmate la Madrid, potrivit guvernului regional. Toate cele patru cazuri, primele detectate în Spania, au implicat persoane care au sosit recent din Marea Britanie, a declarat sâmbătă șeful adjunct al sănătății guvernului regional din Madrid, Antonio Zapatero.

„Pacienții nu sunt grav bolnavi, știm că această tulpină este mai transmisibilă, dar nu provoacă afecțiuni mai grave”, a spus el. „Nu este cazul să ne alarmăm”, a mai precizat acesta. De asemenea, pe lângă primul caz confirmat, rezultatele celorlalte trei cazuri suspecte ale noii tulpini vor fi disponibile numai marți sau miercuri, a spus Zapatero.

Călătoriile au fost anulate

Noua tulpină a virusului, despre care experții se tem că este mai contagioasă, a determinat peste 50 de țări să impună restricții de călătorie Regatului Unit. SUA au declarat joi că va cere tuturor pasagerilor care sosesc din Marea Britanie să prezinte un test negativ COVID-19 pentru intrare, în timp ce China a suspendat toate zborurile din Marea Britanie din cauza noii tulpini.

Alte țări care au suspendat călătoriile din Marea Britanie includ Franța, Germania, Italia, Olanda, Austria, Irlanda, Belgia, Canada, India, Pakistan, Polonia, Spania, Elveția, Suedia, Rusia și Iordania, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel