Data publicării:

Spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Consumul de legume verzi este benefic organismului deoarece întăreşte musculatura.  De asemenea, spanacul ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu suedez a demonstrat că  spanacul reduce tensiunea arterială.

Autor: Anca Murgoci

O echipă de cercetători de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) a arătat că nitraţii anorganici prezenţi în legumele verzi, cum ar fi spanacul, produc oxid nitric. Astfel, nitraţii anorganici interacţionează cu bacteriile din cavitatea bucală si produc oxidul nitric, cu rol esenţial în scăderea presiunii sangvine. Acesta dilată vasele de sange  şi ajută la controlul tensiunii arteriale.

Fundaţia Spaniolă de Cardiologie recomandă consumul moderat de spanac. Medicul Regina Dalmau, de la Societatea Spaniolă de Cardiologie declară: „ Este important să subliniem faptul că persoanele care au tensiune arterială trebuie să consume în continuare medicamentaţia necesară. Consumul de spanac nu este un tratament, ci un mod de prevenire”.

Sfaturi pentru o dietă sănătoasă pentru inimă

Societatea Spaniolă de Cardiologie recomandă menţinerea unui stil de viaţă sănătos. O dietă cu fructe şi legume, practicarea unui sport şi evitarea obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul. În continuare, veţi găsi câteva sfaturi pentru dieta dumneavoastră.

  1. consumaţi fructe şi legume verzi, dar şi cereale integrale.
  2. alegeţi produse fără grăsimi, cum ar fi carne de pasăre fără piele sau grăsime, carne slabă, peşte.
  3. gătiţi cu ulei de măsline, de preferat virgin.
  4. reduceţi consumul de băuturi carbogazoase sau dulciuri.
  5. consumaţi mai puţină sare. Folosiţi condimente pentru a vă aroma mâncarea.
  6. consumaţi alcool în cantitate moderată.

Nu uitaţi că hipertensiunea este cauza principală a mortalităţii în lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel