Spanac, beneficii. ANTICANCERIGEN, PURIFICĂ organismul şi previne ORBIREA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cu un gust bogat şi rafinat, extrem de prospăt şi uşor de găsit în pieţe, mai ales primăvara şi taomna, această plantă leguminoasă este un adevărat izvor de sănătate.

Originar din Asia centrală şi de sud-vest, spanacul este folosit în prezent în aproape toată lumea. este apreciat atât în bucătărie, cât şi în medicină, consumul său fiind recomandat pentru tratarea a numeroase boli.

Frunzele de spanac, de culoare verde intens, sunt bogate în clorofilă, acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier şi spinacină.

Tratează ateroscleroza

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi E, beta-caroten, magneziu şi seleniu, potasiu şi acid folic, spanacul este eficient în lupta împotriva stresului oxidativ. Studiile arată că ajută la reglarea tensiunii arteriale, la ameliorarea simptomelor de ateroscleroză şi la prevenirea infractului şi a atacurilr vasculare cerebrale.

Anticancerigen puternic

Cercetătorii au descoperit că flavonoizii şi carotenoizii din spanac au puternice proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene. Studiile au arătat că extractele din spanac au capacitatea de a scădea ritmul de multiplicare a celulele canceroase în cazul cancerului gastric şi de a preveni cancerul de sân şi de prostată.

Întăreşte sistemul osos şi muscular

Datorită vitaminei K, întâlnită din abundenţă îna caestă plantă, spanacul ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos şi muscular.

Susţine sistemul imunitar

Spanacul este bogat în vitamine şi minerale benefice pentru stimularea sistemului imunitar, motiv pentru care ajută la prevenirea răcelilor şi a infecţiilor.

Citește și: Lobodă, beneficii. Previne ACCIDENTELE VASCULARE, tratează ASTMUL şi CHISTURILE OVARIENE

Previne orbirea

Consumul de spanac ajută la combaterea problemelor de vedere, în special datorită luteinei şi  zeaxatinei, două substanţe antioxidante extrem de eficiente. Totodată, spanacul are proprietatea de a preveni AMD-ul, o boală care duce la orbire.

Purifică organismul

Fibrele  conţinute ajută la purificarea sistemului digestiv, a sângelui şi a ficatului. De asemenea, calciul şi fierul din spanac remineralizează organismul şi îl ajută să lupte împotriva anemiilor şi a asteniilor de sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel