Data publicării:

Soţia lui Benjamin Netanyahu spune că o femeie răpită de Hamas a născut în Gaza

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: AGERPRES
Foto: AGERPRES
Soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu spune că o femeie răpită de Hamas a născut în Gaza.    

Într-o scrisoare difuzată miercuri de biroul premierului israelian, soţia lui Benjamin Netanyahu susține că o femeie răpită de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie din Israel a născut în Gaza, relatează AFP.

"Una dintre femeile răpite de Hamas era însărcinată. A adus pe lume bebeluşul în captivitate", a scris Sara Netanyahu într-o scrisoare în engleză adresată Primei Doamne a SUA, Jill Biden.

Soţia lui Netanyahu i-a cerut de asemenea acesteia să acţioneze "pentru eliberarea ostaticilor israelieni".

Hamas ar fi răpit 32 de copii, între care un bebeluş de două luni

Estimările Israelului în legătură cu persoanele răpite în atacul din 7 octombrie au ajuns la 239 de persoane. Alături de acestea, se preconizează 1200 de morţi, majoritatea civili.

Detalii despre ostatici sau identitatea acestora nu au fost dezvăluite de către autorităţile israeliene. Sara Netanyahu menţionează în scrisoare că sunt 32 de copii deţinuţi de Hamas, între care un bebeluş de două luni.

În prezent o mediere desfășurată de către Qatar, coordonată cu SUA, vizează eliberarea a aproximativ 50 de ostatici din Gaza în schimbul unui armistiţiu de trei zile, precum şi al eliberării unor femei şi copii palestinieni din închisori israeliene şi creşterii volumului de ajutor umanitar care poate intra în teritoriul palestinian, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel