Sos de roșii pentru paste. Rețeta simplă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Vrei să te bucuri de porție delicioasă de paste? Secretul stă în sosul de roșii pee care îl adaugi peste ele. Iată cât de ușor se poate prepara...

Ingrediente

- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- 350 ml suc de roșii sau roșii proaspete
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- boia
- 1 linguriță zahăr

Cum se prepară

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le cât mai mărunt. Dacă folosiți roșii proaspete, decojiți-le și pasați miezul cu ajutorul unui blender. Puneți puțin ulei într-un vas pe foc. Când s-a încălzit, adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt și căliți-le până când devin aurii, scrie temananc.ro. Turnați sucul de roșii și asezonați cu sare, piper și un vârf de cuțit de boia.

Adăugați câte o linguriță de oregano și de busuioc. Dacă folosiți roșii proaspete, puneți puțin zahăr pentru a corecta aciditatea sosului. Lăsați sosul să fiarbă până când scade și se leagă, ajungând la consistența dorită de voi. Gustați și mai condimentați, dacă mai este nevoie. Turnați sosul fierbinte peste paste și serviți.

BONUS: Sos libanez de usturoi, rețeta. Este cel mai bun!

Ingrediente

- 100 de grame de căței de usturoi curățați
- ouă lingurițe de sare
- aproximativ 500 de mililitri de ulei neutru, cum ar fi de rapiță sau de floarea-soarelui
- 120 de mililitri de suc de lămâie

Cum se prepară

Tăiați cățeii de usturoi în jumătate pe lungime și îndepărtați eventualii muguri verzi. Transferați cățeii de usturoi feliați într-un robot de bucătărie și adăugați sarea. Procesați timp de un minut până când usturoiul este tocat fin. Asigurați-vă că răzuiți apoi pereții robotului de bucătărie.

În timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune, turnați încet una sau două linguri de ulei, apoi opriți-vă și răzuiți bolul. Continuați să adăugați încă o lingură sau două de ulei până când usturoiul începe să arate ca o pastă cremoasă, scrie temananc.ro. Citește mai departe>>

Vezi și:

Cum faci cel mai pufos blat de pizza. Rețeta simplă

Ingrediente

- 160 ml apă caldă

- 2 linguriţe drojdie uscată

- 1 lingura zahăr

- 500 g făină

- 160 ml bere

- 2 linguri ulei de măsline

- 1 linguriţa sare

Cum se prepară

Combină apa caldă cu drojdia şi zahărul şi las-o deoparte pentru câteva minute, cât timp drojdia se activează. Amestecă făina cu sarea, apoi încorporează drojdia activată cu apă, berea şi uleiul de măsline. Frământă pentru minim 10 minute la mână sau 7-8 minute la robotul de bucătărie.

Când aluatul este fin şi elastic, unge-l cu puţin ulei de măsline şi dă-l la crescut pentru 2-3 ore într-un castron acoperit cu un prosop, potrivit retetepractice.ro. Această cantitate de aluat este suficientă pentru 2 pizza de 30 cm. Dacă plănuieşti să prepari una singură, împarte aluatul în 2 şi congelează-l sau refrigerează-l pe cel rămas.

Întinde jumătatea pe care o prepari cu degetele în tavă şi mai las-o la crescut 10-15 minute. Întinde sosul de roşii şi toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi dă preparatul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până când blatul de pizza pufos se rumeneşte bine.

Image by valeria_aksakova on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel