Data publicării:

Soros a cumpărat 40% din datoria Audacy, o companie ce deține 230 de posturi de radio din SUA

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Soros Fund Management a achiziționat o mare parte din datoria Audacy, aproximativ 414 milioane de dolari.

La șase săptămâni după ce Audacy a intrat în faliment, Soros Fund Management a devenit acționarul principal al companiei de radio, scrie de Billboard.

Fondul de administrare a investițiilor private a preluat aproximativ 40% din datoria totală a Audacy, a declarat o sursă pentru New York Post, depășind pachetul de acțiuni deținute de PGIM, Capital Commercial Finance, Goldman Sachs Asset Management, Mockingbird Credit Opportunities Company și Solus Alternative Asset.

Condus de președintele George Soros, care a fondat fondul de management al investițiilor private în 1970, Soros Fund Management are experiență de lucru cu active radio și media. Acesta a investit 80 de milioane de dolari în Latino Media Networks prin intermediul Lakestar Finance, notează Radio Ink, plus investiții în Vice Media și Crooked Media.

„Decizia noastră și a deținătorilor noștri de datorii actuali de a deveni deținători de acțiuni în Audacy reprezintă un vot semnificativ de încredere în compania noastră și în viitorul afacerii radio și audio”, a precizat Audacy.

„Ne așteptăm să ieșim din procesul nostru de restructurare cu o structură de capital puternică și bine poziționați pentru a valorifica transformarea noastră strategică într-o companie lider de conținut audio și divertisment. Intenționăm să continuăm să conducem afacerea și să livrăm pentru ascultătorii și agenții noștri de publicitate, așa cum am făcut întotdeauna.”, a mai precizat Audacy.

Investiția Soros vine pe fondul unei perioade tulburi pentru Audacy, care pe 7 ianuarie a declarat că va solicita insolvența în caz de faliment.

Gigantul de radiodifuziune din Philadelphia, numit anterior Entercom, a declarat la acea vreme că o înțelegere cu deținătorii de datorii i-ar reduce datoria cu aproximativ 80%, de la 1,9 miliarde de dolari, achiziționate în principal din fuziunea sa din 2017 cu CBS Radio, până la 350 de milioane de dolari, potrivit The Hollywood Reporter.

Acel acord, dezvăluit pentru prima dată de The Wall Street Journal, le-ar oferi deținătorilor de datorii ai Audacy capitaluri proprii în compania reorganizată.

Portofoliul Audacy include 230 de posturi de radio, printre care WCBS din New York, KROQ din Los Angeles, WFAN Sports Radio din New York și WBBM Newsradio din Chicago. Mărcile de podcasting ale Audacy includ două studiouri, Cadence13 și Pineapple Street Studios, și Popcorn, o piață online pentru conectarea creatorilor și a mărcilor. În fiecare lună, compania estimează că ajunge la peste 170 de milioane de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel