Sorina Pintea: Dorim să introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem să dispară medicamente generice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că doreşte introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite de molecule inovative, dar, în acelaşi timp, România nu îşi permite ca medicamentele generice care sunt ieftine să dispară de pe piaţă.

'De anul trecut s-au făcut paşi concreţi, dorim să creştem lista medicamentelor compensate. Dorim să introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem să dispară medicamente generice care sunt ieftine. Până nu ajungem la acel echilibru, vom fi limitaţi', a spus Pintea, la dezbaterea cu tema 'Prevenţia în Sănătate.

De la deziderat la fapte', organizată de DC Media Group. Ministrul consideră că unele medicamente aflate de mulţi ani pe lista de compensate şi gratuite sunt depăşite, însă propunerea de scoatere a acestora ar trebui să vină de la comisiile de specialitate. 'De câţi ani nu s-a mai făcut curăţenie în lista compensatelor? Introducem noi molecule, dar cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba. Şi tot de la comisiile de specialitate aştept răspunsuri, eu nu sunt medic', a explicat Sorina Pintea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel