Sorin Oprescu rămâne în arest, în Grecia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sorin Oprescu rămâne în arest, în Grecia.

Sorin Oprescu rămâne în arest, în Grecia, urmând ca instanța să se pronunțe în privința extrădării sale, notează Mediafax.

Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, iar miercuri a fost dus în fața unui procuror.

Amintim că fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat, vinerea trecută, definitiv, la zece ani și opt luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, polițiștii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Oprescu ar fi ieșit din țară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Citește și pe DCNews: Cazul Piedone. Mugur Ciuvică: Înțeleg de ce l-au băgat la pușcărie

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Sorin Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei instanţei, Sorin Oprescu a primit șase ani şi șase luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în variantă agravată; 6 ani pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi trei ani şi șase luni închisoare pentru spălarea banilor. Pedepse au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat 10 ani şi 8 luni închisoare.

De asemenea, instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a unui imobil situat în municipiul Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale. În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului din satul Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp, şi teren, în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Fostul primar Sorin Oprescu trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel