Urmărește emisiunea live
Sorin Cîmpeanu, rata de infectare la care elevii trec în scenariu online: Ziua de vineri, de referință
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu, rata de infectare la care elevii trec în scenariu online: Vinerea e data de referinţă
Sorin Cîmpeanu, rata de infectare la care elevii trec în scenariu online: Vinerea e data de referinţă
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat la ce rată de infectare trec elevii la învățământul online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că dacă o localitate depășește rata de incidență de 6 la mie, elevii vor învăța online. Excepție fac copii din creșe și grădinițe, dar și copiii cu cerințe educaționale speciale.

"Sunt situații punctuale însă aș vrea să avem imaginea de ansamblu pentru cei 3 milioane de elevi și preșcolari. Cea mai mare partea a lor merg la școală cu prezență fizică și asta este foarte important, și vor merge la școală cu prezență fizică până când localitatea va atinge incidența de 6 la mie. Ziua de raportare este ziua de vineri a săptămânii precedente pentru scenariul aferent întregii săptămâni. Deci ziua de vineri, săptămâna precedentă, rata de infectare din acea zi, publicată pe site-ul DSP, este considerată element de referință. Se merge pe el până vinerea următoare, indiferent de fluctuațiile ratei de incidență. Sigur, dacă sunt cazuri de îmbolnăvire, atunci deciziile se iau pe loc. Este firesc să fie așa, dar dacă ne raportăm la incidența din localitate, ziua de vineri este scenariul de referință.

Sorin Cîmpeanu: Este aberant să îți imaginezi învățământul online la grădinițe

Mai mult decât atât, după depășirea ratei de incidență de 6 la mie, creșele și grădinițele pot merge cu prezență fizică. Este foarte important pentru că la creșă și grădiniță este foarte greu de imaginat, pot să o spun și mai direct, este aberant să îți imaginezi învățământul online. Avem probleme și la nivelul învățământului primar, dar din motive epidemiologice, împreună cu INSP, Ministerul Sănătății, s-a luat această decizie pe care și Ministerul Educației a agreat-o. Mai mult decât atât, am făcut un ordin comun de ministru care se găsește în Monitorul Oficial și care acoperă, zic eu, toate situațiile teoretic posibile. Peste 6 la mie va fi permisă prezența în creșe și grădiniță, dar va fi permisă și prezența în școlile speciale și, mai mult decât atât, pentru toți copiii cu cerințe educaționale speciale, fie că sunt înmatriculați în învățământul special sau în învățământul de masă, vor fi permise acele activități de care au ei nevoie. Nu a fost permis în ordinele de ministru anterioare, dar s-a înțeles acum. Este foarte important să fie permise.", a explicat Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel