
”Din păcate, vedem numai săptămâna aceasta, numeroase cazuri de bullying. Un element mai mult decât îngrijorător. Este, din păcate, tot o consecință a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educațional dar și plan al comportamentului social, emoțional.
Vă pot garanta însă că la începutul anului școlar 2021-2022, în fiecare școală va exista un grup de acțiune antibullying. Legea prevede ca acest grup de acțiune antibuling este format din directorul unității de învățământ, consilierul școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, doi reprezentanți ai elevilor și un reprezentant al părinților și un reprezentant al autorității publice locale”, a spus ministrul educației.
Ministrul a spus că nu toate cadrele din învățământ știu ce au de făcut în cazuri de bulling. ”Am avut recent un exemplu al unui decident din managementul școlar care nu a înțeles gravitatea unei astfel de situații, pentru care, din păcate a fost nevoie de o sancțiune aspră”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.
Cazurile de agresiune fizică și psihică între elevi s-au înmulțit după pandemie. Zilnic, un elev din patru este agresat în diferite forme de către colegi.
Cazul de la Școala George Bacovia din București a revoltat întreaga Românie. Un copil de clasa VI-a, victimă a bullying-ului, a recurs la un gest disperat pentru că era sătul de bătăile și umilințele primite din partea colegilor. În urma acestui incident, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu l-a demis deja pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, după ce acesta a declarat că gestul copilului "a fost o simplă joacă". Acum ministrul anunță că va trimite Corpul de control la acea școală, din moment ce inspectorul în cauză nu a fost în stare să își facă treaba.
"Aș vrea să vă spun ceva ce cred că este relevant. Am primit mesaje de la copii, nu pot să spun de la care copii, dar pot să spun că sunt din acea școală. Nu a fost un lucru care a apărut de azi pe mâine, a fost un lucru care durează de mult timp. El este alergat, batjocorit de mult timp. Ultima ispravă a fost aceea că după mai multe palme i-au căzut ochelarii. În momentul în care s-a aplecat să își ia ochelarii de jos i-au strivit ochelarii, deci este un lucru care se întâmplă de multă vreme. Dacă inspectorul general de București nu a fost capabil să facă lucrul ăsta, din care vor face parte profesori cu competențe în psihologie și psihopedagogie. Am solicitat sprijin pentru a coopta experți de la Organizația Salvați Copii și vom face o cercetare minuțioasă cu privire la mediul în care s-au produs aceste fenomene de bullying, care, repet, nu au apărut dintr-o dată. Au existat în acea școală și nimeni nu a acționat.", declara Sorin Cîmpeanu, pe 5 iunie, la Realitatea Plus.
Totodată, Sorin Cîmpeanu a povestit că a discutat personal cu inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş. Totuși, în pofida argumentelor prezentate de ministru, acesta nu ar fi înțeles cu ce a greșit atunci când a afirmat că gestul disperat al elevului "a fost o simplă joacă". Cîmpeanu a recunoscut faptul că problema bullying-ului este foarte prezentă în școlile din România, care duc lipsă de specialiști care să le ofere consiliere psihologică copiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Călin Donca, nou mesaj din spatele gratiilor / Răspuns pentru Dorian Popa / Ce se întâmplă cu banii celor care au investit în panouri / video
- ICCJ: Badea, Ciuvică, Gâdea primesc despăgubiri de la Camelia Bogdan. Fosta judecătoare cerea 100 de milioane de lei
- Liderul FPÖ îl compară pe Nehammer cu o cămilă. Care e motivul ironiei
- BANCUL ZILEI: Un primar, la încheierea conturilor cu viața...
- E bine să certăm copilul când greșește? Care sunt cuvintele magice pe care părintele ar trebui să le spună
- Lilith intră în Fecioară. Ce provocări aduce pentru zodii până în iunie 2024
- Horoscop 2-8 octombrie. Zodia care vrea să facă dreptate pentru cei dragi. Daniela Simulescu: Nu încerca să rezolvi ceva ce nu ai rezolvat la tine / video
- Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video
- Cea mai nouă șarlatanie. Dan Negru: Mândria și orgoliul au luat locul smereniei și cumsecădeniei
- Mircea Badea, reacție după incidentul lui George Simion cu bărbatul care-l întreba insistent „Cum este să fii rusofil?”