Sorana Cîrstea, rezultat FINALĂ Tashkent
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Tenis
Tenis
Sorana Cîrstea (96 WTA) a pierdut finala turneului de la Tashkent (Uzbekistan), după ce a cedat în fața belgiencei Alison Van Uytvanck (61 WTA), scor 2-6, 6-4, 4-6.

Primul set a conținut game-uri lungi, disputate, însă belgianca a făcut break din debutul jocului și a trecut în avantaj pe tabelă, cu 6-2.

În setul secund, desfășurarea a fost una opusă, Sorana Cîrstea câștigând pe serviciul adversarei la scorul de 2-1 în favoarea sa. Sportiva din Târgoviște a continuat să servească bină și a trimis jocul în decisiv, la capătul unui set în care a salvat trei mingi de break.

Ultimul act a avut un game foarte disputat, la scorul de 1-0 pentru Cîrstea. Sorana a avut șase șanse de a face break și a se desprinde, însă Van Uytvanck le-a anulat pe toate și a beneficiat de un moral excelent pentru final. În game-ul imediat următor, românca a pierdut pe primul serviciu, iar adversara a ajuns ulterior în postura de a servi pentru meci. Cîrstea a salvat patru mingi de meci și a avut șansă de 5-5, însă belgianca a încheiat partida după două ore și 23 de minute, trecându-și în cont al patrulea titlu WTA din carieră, notează Mediafax.

În urma calificării în finală, Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 21.400 de dolari şi 180 de puncte. În ierarhia actualizată în timp real, jucătoarea din Târgovişte a urcat pe locul 75, cu 812 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel