Sora lui Jacqueline Kennedy a murit
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Deces
Deces
Caroline Lee Bouvier, fostă actriţă, scriitoare şi soră mai mică a lui Jacqueline Kennedy, a murit.

Caroline Lee Bouvier a murit la casa ei din New York, relatează EFE. Prietenă a multor celebrităţi, printre care pictorul Andy Warhol, balerinul Rudolph Nureyev sau scriitorul Truman Capote, Caroline Lee Bouvier a fost căsătorită de trei ori, printre soţii ei numărându-se şi prinţul polonez Stanislaw Albrecht Radziwill, cu care a avut doi copii, Anthony şi Anna Christina.

Ea a avut o relaţie foarte apropiată cu creatorii de modă Yves Saint Laurent şi Oleg Cassini iar frumuseţea ei a fost imortalizată de artişti şi fotografi, printre care Peter Board, cu care a avut şi o relaţie romantică. În 1953 Caroline s-a căsătorit înaintea surorii ei mai mari cu editorul Michael Temple Canfield, de care a divorţat în 1959.

Cea de-a doua ei căsătorie a fost cu prinţul polonez. Potrivit revistei Vanity Fair, Caroline a fost una dintre 'lebedele', cum le numea Capote pe doamnele din înalta societate newyorkeză care se reuneau în jurul scriitorului pentru a vorbi despre vieţile lor mondene, din care făcea parte şi creatoarea de modă Gloria Vanderbilt.

Revista s-a făcut ecou şi al rivalităţii dintre Caroline şi sora ei mai mare Jacqueline. Potrivit publicaţiei, deşi Caroline strălucea şi era nelipsită din cercurile elitei internaţionale, ea nu a putut niciodată să o eclipseze pe Jackie. Totuşi când Jacqueline Kennedy a devenit primă doamnă, cele două surori au fost de nedespărţit, sora mai mică însoţind-o pe cea mare în voiaje şi fiindu-i de mare sprijin după asasinarea preşedintelui John Ford Kennedy, în 1963. Însă discrepanţele dintre cele două aveau să iasă din nou la lumină, când ambele surori s-au îndrăgostit de acelaşi bărbat, care până la urmă s-a căsătorit cu Jacqueline, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel