SONDAJ: România e în CRIZĂ. Semnal de la nivel înalt: Cea mai mare năpastă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
România este în criză. Este semnalul grav care vine din mediul de afaceri. Mihai Daraban, președintele CCIR, a afirmat la DCNews LIVE , în baza unui sondaj, că agenții economici semnalau din 2014 că va fi o problemă cu forța de muncă, avertisment care s-a adeverit în 2015. 

”Suntem (în criză a forței de muncă n.r.) și noi am semnalat-o. În ultimii doi ani, am realizat sondaje de opinie în mediul de afaceri, cu institut independent de sondare a opiniei publice, nu am vrut să-l facem noi pentru a nu fi considerați subiectivi, iar rezultatul a fost acesta. Dacă în 2014, agenții economici semnalau că va fi o problemă cu forța de muncă, în 2015 au semnalat deja criza. Sondaj făcut anul acesta pentru 2015, undeva în primăvară. Deja criza este semnalată de agentul economic” a spus Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerți și Industrie a României, pe DCNEWS LIVE. 

Mihai Daraban a adăugat că ”problema cu forța de muncă cred că este cea mai mare năpastă pe mediul de afaceri, nu numai autohton, inclusiv pe investitorii străini, pe care-i așteptăm cu brațele deschide și cărora nu mai putem să le vorbim despre avantajul ăla ce înseamnă să vină în România. Dacă acum 10-15 ani, toți știau că a veni în România înseamnă să găsești personal calificat, ne și lăudam peste tot, iată că acest avantaj a dispărut, rămânând, din păcate, doar nivelul jos de salarizare.”

Vezi de la minutul 12:10

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel