Sondaj INSCOP: Pe cine ar vota bucureștenii în funcția de primar general / Cele trei scenarii, inclusiv varianta Ionuț Lupescu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
INSCOP Research a realizat un sondaj de opinie în Municipiul București în perioada 3-10 martie.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la solicitarea Institutului pentru Libertate și Democrație (ILD) în cadrul programului România-Orizont 2030. Datele au fost culese în perioada 3 -10 martie 2024 prin interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda interviurilor telefonice, volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a municipiului București, cu vârsta de 18 ani și peste.

Sondajul efectuat de INSCOP research analizează cele trei scenarii în care PSD și PNL ar candida împreună la funcția de primar general, cu Sebastian Burduja, Gabriela Firea și Ionuț Lupescu.

În primul scenariu, Cristian Popescu Piedone s-ar încadra pe primul loc, cu 35,1%, Nicușor Dan pe locul 2, cu 31,6%, iar Gabriela Firea pe locul 3, cu 22,2%. Candidatul AUR Mihai Enache ar obține 6,5%.

În scenariul 2, Cristian Popescu Piedone ar obține 39,5%, Nicușor Dan ar obține 30,9%, iar Sebastian Burduja ar atinge un procent de 18,7%. Candidatul AUR ar obține 6,9%.

Scenariul 3 îl plasează pe Ionuț Lupescu, din partea PSD și PNL, cu un procent de 15,5%. Cristian Popescu Piedone își menține primul loc, cu 40,3%, iar Nicușor Dan locul 2, cu 33,3%.

Intenția de vot

Sondajul a analizat și intenția de vot pentru toți cei trei posibili candidați ai PSD-PNL împotriva lui Nicușor Dan. În primul scenariu, Nicușor Dan l-ar învinge la diferență mică pe Sebastian Burduja, de doar 1,8%.

Într-o confruntare cu Gabriela Firea, Nicușor Dan ar ieși de asemenea victorios, acesta obținând 46,7%, în timp ce contracandidata sa ar obține doar 40,6%.

Nicușor Dan s-ar impune și în fața lui Ionuț Lupescu. Acesta din urmă ar acumula doar 39,4%, în timp ce Nicușor Dan ar obține 45%.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1%, la un grad de încredere de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel