Sondaj INSCOP: Ce părere au românii despre caricaturile cu tentă religioasă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un sondaj INSCOP relevă că m area majoritate a populației nu susține ideea publicării de caricaturi cu profetul Mahomed sau cu Iisus și personaje biblice, dacă astfel sunt lezate respectivele comunități religioase.

Astfel, 76,9% dintre români ar respinge publicarea de caricaturi cu Iisus sau personaje biblice, dacă acest lucru ar jigni persoanele credincioase. În același timp, 6% susțin necondiționat publicarea de caricaturi, în virtutea dreptului la liberă exprimare, iar 17,1% nu știu sau nu răspund, susțin autorii cercetării.

De asemenea, 71,9% dintre români nu susțin publicarea în presă de caricaturi cu profetul Mahomed, în măsura în care acest demers ar jigni comunitatea musulmană. 9,1% susțin necondiționat publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, în virtutea dreptului la liberă exprimare, iar 19% nu știu sau nu răspund.

Foto: sondaj INSCOP

Potrivit cercetării, 45,8% dintre români se tem de posibilitatea unui atac terorist în țara noastră după atacurile de la "Charlie Hebdo".

Totodată, 40,4% dintre respondenți au spus că nu le este teamă de un eventual atentat terorist după episodul de la Paris. 13,8% nu știu sau nu răspund la întrebare. 

Vezi și: Reacția Statului Islamic la noul număr al revistei Charlie Hebdo

Foto: sondaj INSCOP

"Barometrul INSCOP — Adevărul despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul", în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.065 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel