Sondaj: Crin Antonescu și Liviu Dragnea câștigă detașați colegiile. ARD, doar locul 3
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde a realizat un sondaj de opinie în Teleorman, în perioada 8-11 noiembrie, la nivelul Colegiului 2, Senat, unde candidează președintele PNL, Crin Antonescu, dar și în Colegiul 3 pentru Camera Deputaților, unde candidatul USL  este Liviu Dragnea

Pentru Colegiul 2 Senat, întrebati cu cine ar vota în eventualitatea în care duminică ar avea loc alegeri parlamentare, 74% dintre respondenți l-au nominalizat pe președintele PNL, Crin Antonescu. Interesant este că reprezentantul PP-DD s-a clasat pe locul doi cu  14%, urmat de cel al ARD cu 12%.

De asemenea, 69% dintre respondenți au declarat că vor merge sigur la scrutinul din 9 decembrie, pe când doar 8% au declarat că nu vor participa la vot.

La întrebarea referitoare  la candidatul cărui partid/formațiune politică intenționați să votați, sondajul Avangarde arată că 74% vor vota cu USL, 14% cu ARD, iar PP-DD ar opține 10%. Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 1.400 de persoane, iar marja de eroarea este de +/- 2,6%.

Pentru Colegiul 3, unde candidatul USL este Liviu Dragnea, acesta este dat câștigător  de 76% dintre cei intervievați. Candidatul ARD este la mare depărtare de Liviu Dragnea, cu 12%, iar cel al PP-DD ar câștiga 10%.

Și în acest  colegiu, 74% din populație votează cu USL, PP-DD ar opține 13%, iar ARD doar 10%. De asemenea, 68% dintre cei intervievați vor merge sigur la vot, 11% declarând că nu vor participa la scrutin. Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 800 de persoane, marja de eroare fiind de +/-3,5%.

Dintr-o simplă analiza se observă că în ciuda presiunilor la care au fost supuși alegătorii din Teleorman de către DNA, în urma referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu,  aceștia nu s-au speriat și vor participa masiv la votul din 9 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel