SONDAJ candidat prezidențiale. Surpriză! Cine intră în turul doi
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
DCNews a realizat un sondaj cu privire la șansele candidaților la prezidențiale. 

În contextul strategiilor politice, candidaților anunțați din timp, a celor care încă oscilează, dar și a candidaților ținuți la secret, DCNews a realizat un sondaj cu mai multe variante, care să răspundă la întrebarea ”Alegeri prezidențiale 2019: Pe cine ați vota?”. 

Cititorii DCNews care au răspuns sondajului au primit mai multe variante de răspuns: ”candidat PSD-ALDE”, ”candidat PSD”, ”candidat al Opoziției”, ”candidat surpriză”. 

Strategia PSD

În contextul în care chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit în spațiul public despre varianta unui candidat la prezidențiale comun cu ALDE, se pare că și cititorii noștri susțin această variantă, pe care au votat-o majoritar, ei preferând, mai degrabă, un candidat PSD-ALDE, decât unul PSD. Acesta poate fi și un semnal al electoratului, care, după președinții dați de liberali, doresc să sporească șansele unui președinte social-democrat. Și sociologii au transmis că un candidat PSD-ALDE ar putea să atragă voturi și din electoratul liberalilor. Dacă ne uităm la rezultat, pentru PSD șansele sunt mari: 38,21% au votat pentru un candidat comun PSD-ALDE și 13,48% pentru un candidat PSD, ceea ce ar însemna pentru PSD peste 50% din voturi. 

Candidatul surpriză

Surpriza de pe locul al doilea nu este un candidat al Opoziției (21,51%), ci un candidat surpriză, o figură nouă pe scena politică. Prin urmare, dacă anul acesta apare o nouă figură, un candidat nou, necunoscut până acum de publicul larg, ar putea reuși să câștige votul electoratului și chiar să ajungă în al doilea tur: 26,81%. 

Sondaj nu este reprezentativ pentru întreaga țară, este realizat online și reprezentativ pentru cititorii DCNews. Chiar și așa, este un număr impresionant de voturi, respectiv 60.604. 

(w670)

Vezi și: OUG complet de judecată. Bolcaș: E o mare problemă! Toader nu a scos niciun cuvânt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel