Somon cu țelină și bulgur, o opțiune simplă pentru un prânz sățios
Cu somon pot fi preparate diferite feluri de mâncare. Acest pește poate fi copt, prăjit, înăbușit, sărat, consumat crud și adăugat în supă.
Peștele se potrivește bine cu multe ingrediente, așa că este o idee bună să cumperi somon. Vă sugerăm să preparați file de somon la cuptor, completând gustul delicat al peștelui cu un sos ușor pe bază de iaurt grecesc.
Adăugați tulpini proaspete, suculente de țelină și nap alb și mâncarea va fi și mai gustoasă. Iar bulgurul va completa gustul și va oferi o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.
Ingrediente:
somon - 680 grame,
nuci - 80 grame,
bulgur - 200 grame,
nap alb - 2 bucăți,
ulei de măsline - 4 linguri,
iaurt grecesc - 65 ml,
oțet de vin alb - 1 lingură,
țelină, tulpină - 4 bucăți,
coajă de lămâie,
stafide aurii - 65 grame,
pătrunjel - 1 crenguță,
sare după gust.
Modul de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Prăjiți nucile până se rumenesc timp de 5-8 minute. Se lasă să se răcească puțin, apoi se toacă mărunt.
Creșteți temperatura cuptorului la 220°C. Puneți o tavă de copt în cuptor pentru a se încălzi. Se condimentează somonul cu sare, se pune deoparte.
Prăjitura rapidă "12 linguri". Un desert delicios și luxuriant. Iată rețeta!
Pregătiți bulgurul în proporție de 1 cană de cereale pentru 2 căni de apă fierbinte. Se lasă să se răcească. De asemenea, puteți prăji bulgurul în unt sau ulei într-o tigaie cu fundul gros.
Tăiați napul în jumătate sau în sferturi, puneți-l într-un castron mare. Adăugați ulei de măsline, asezonați cu sare.
Clătitele cu zmeură, perfecte pentru micul dejun de vară. Iată cum se fac!
Napii se pun apoi în tava preîncălzită și se gătesc 15-20 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 160°C. Întoarceți napul și puneți alături fileul de somon. Tava se copt în cuptor pentru 12-15 minute.
Se amestecă cu un tel iaurtul, oțetul, 2 linguri de lămâie și 3 linguri de ulei într-un bol mediu. Adăugați nucile toate, țelina, coaja de lămâie și stafidele și amestecați. Asezonați cu sare. La final se pune și bulgurul.
Biscuiți din cartofi cu semințe de in, o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pâine
Așezați napii pe o farfurie de servire și stropiți-i cu zeamă de lămâie. Se pune salata cu bulgur. Tăiați somonul în bucăți mari și așezați-le deasupra salatei de bulgur. Decorați mâncarea finită cu pătrunjel și țelină. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News