Somnul, mai important decât crezi. Consecințele pe termen lung sunt dezastruoase. Hâncu și Vinereanu, explicații
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Anca Hâncu și Dragoș Vinereanu explică de ce numărul de ore dormite este extrem de important pentru sănătate. 

„Privarea de somn este risc pentru rezistanța la insulină și, în timp, pentru diabet zabahat. Plus că cei care dorm mai puțin, a doua zi mănâncă diferit, apar tulburări de comportament alimentar. Mănâncă mai multe snack-uri hipercalorice și nu mai mănâncă atât de ordonat. Lipsa de somn e percepută ca o lipsă de energie și corpul va dori să-și ia energie”, a spus Anca Hâncu, nutriționist, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

„Toate sunt legate între ele”, a intervenit medicul Dragoș Vinereanu. „Lipsa de somn poate afecta valorile tensionale, poate determina strângerea arterelor. Se poate ajunge și la accident vascular cerebral, infarct”, a subliniat medicul. 

Dr. Anca Hâncu și Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, interviu la DC News

Prof. Dr. Vinereanu distruge un mit foarte cunoscut despre fumat

Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog, a dărâmat și un mit legat de țigara care ne relaxează.

„Se tot propagă mitul că o țigară te relaxează. Nu are cum să te relaxeze. Te relaxează, probabil, gestul, dar țigara în sine, prin tot ceea ce conține, te agită deoarece conține substanțe care asta fac. Nici nu mai vorbesc de dependență... Pe noi, cardiologii, ne interesează, în primul rând, nicotina. Pe pneumologi și oncologi îi interesează toate celelalte substanțe care determină cancer. Dar din punct de vedere al cardiologului, nicotina e importantă. Tot ce conține nicotină este nociv pentru inimă. Nu determină cancer, dar infarct tot determină...”, a zis Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog, la DC News TV și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel