Somn: pe ce parte a patului e bine să dormi ca să te trezești binedispus
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
somn
somn
Somnul este unul dintre cele importante obiceiuri ale unui stil de viață sănătos, iar studiile în domeniu sunt numeroase și diverse. Un studiu recent analizează chiar și obiceiul de a dormi pe o anumită parte a patului. Află în continuare unde a reieșit că e cel mai bine de dormit. 

Un studiu britanic sugerează că persoanele care obișnuiesc să doarmă pe partea dreaptă a patului au tendința de a se trezi morocănoase, pe când dormitul pe partea stângă ar garanta buna dispoziție de dimineață. 

Peste 3.000 de adulți britanici au fost interogați privind obiceiurile de somn. Rezultatele arată că este mai bun pentru moral somnul pe partea stângă a patului. 

„Cei care dorm pe partea stângă a patului se trezesc mai fericiți și mai pregătiți pentru a face față stresului și presiunii de zi cu zi, în timp ce persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului sunt mai morocănoase”, rezumă site-ul Top Sante, care preia informația. 

Peste 25% dintre persoanele care dorm pe partea stângă au declarat că au o viziune pozitivă asupra vieții în general, în schimb 18% dintre cei care dorm pe partea dreaptă s-au declarat optimiști. 

Somnul odihnitor și suficient: cel mai sigur criteriu

Acest studiu se limitează la o simplă statistică, fără a explica efectele constatate. Potrivit medicilor, cel mai sigur criteriu privind calitatea somnului se referă la durata de somn odihnitor pe noapte, care ar trebui să fie de 7-8 ore. 

În general, oamenii se trezec la ora 6.00, 7.00, dar şi la 8.00 ca să meargă la serviciu. Medicii spun că orele perfecte pentru culcare la un adult sunt 22.00 sau 23.00. Nu vom fi mai odihniţi dacă ne culcăm de la ora 20.00, deoarece corpul nostru este încă activ, ne va fi greu să adormim rapid şi nu vom face decât să stresăm organismul. Nici să ne culcăm mereu târziu nu este bine chiar dacă dormim 8 ore. Specialiştii au arătat că un somn între ora 22.00 şi 6.00 dimineaţa este cel mai odihnitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel