Soluții pentru a nu mai da nas în nas cu urșii pe pârtie cum s-a întâmplat la Clăbucet în Predeal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Soluții pentru a nu mai da nas în nas cu urșii pe pârtie cum s-a întâmplat la Clăbucet în Predeal / Foto Pexels
Soluții pentru a nu mai da nas în nas cu urșii pe pârtie cum s-a întâmplat la Clăbucet în Predeal / Foto Pexels
Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă după ce un urs speriat a pătruns, sâmbătă, pe pârtia Clăbucet din Predeal.

Un turist care schia pe pârtia din Predeal a avut neșansa de a se întâlni cu un urs speriat care a alergat pe pârtie. Incidentul a fost observat de oamenii care erau în telescaun și care l-au avertizat pe schior. Turiștii au sunat de trei ori la 112 pentru a semnala prezența unui urs la Predeal.

„A fost vorba despre același urs care a apărut pe Pârtia Clăbucet și Sub Telefetic”, spun jandarmii din Brașov. La fiecare apel, jandarmii montani au intervenit și au îndepărtat animalul de pe pârtie. În cele din urmă, ursul a fost izgonit în pădure de zgomotul făcut de ATV-ul cu șenile folosit de jandarmi.

În urma apelurilor repetate, jandarmii au luat legătura și cu administratorul fondului de vânătoare care va începe procedurile pentru relocarea animalului.

Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă, arătând soluțiile pentru ca astfel de scene să nu se mai repete.

În primul rând, ursul nu are nicio vină. Animalul a pătruns pe pârtie pentru că era în căutare de hrană. Era speriat și nu știa cum să iasă din acel loc. În al doilea rând, vinovații trebuie trași la răspundere! Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) solicită deschiderea unei anchete penale! Unul dintre vinovați este administratorul fondului de vânătoare care trebuia să pună hrană în pădure pentru animalele sălbatice. Apoi, sunt de vină cei care au construit pârtia fiindcă se impunea și amenajarea de subtraversări, în urma distrugerii habitatului ursului. Dacă avea niște subtraversări putea să treacă dintr-o parte în cealaltă a pârtiei fără probleme. a spus Marinescu.

'De asemenea, culpa este și a Ministerului Mediului care nu a prevenit astfel de situații. Ei trebuiau să ridice problema, impunând ca pârtiile să aibă astfel de construcții și pentru a evita evenimente nefericite cauzate de întâlnirea omului cu ursul. În lumea civilizată, șoselele, pârtiile, căile ferate au amenajate subtraversări deoarece întrerup habitatele animalelor. a declarat Marinescu.

'Prin urmare, va trebui demarată o anchetă pentru că cele prezentate s-au soldat cu cruzimi împotriva animalelor. Ursul a suferit traume fizice și psihice. Toate acestea sunt sancționate penal! FPAM cere Parchetului și Poliției Animalelor să analizeze acest caz cu scopul de a nu se mai repeta astfel de situații! a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel