Data publicării:

SOLUȚIE pentru revenirea la „normalitate”. Vâlcu: Așa s-ar rezolva și problema testelor făcute acasă

Autor: Andrada Oana | Categorie: Economie
WhatsApp

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre soluția prin care românii se pot întoarce la o oarecare normalitate, în perioada următoare. 

Jurnalistul Val Vâlcu susține că pentru repornirea economiei în România există o soluție: testarea înaintea evenimentelor. 

Pe modelul Greciei sau Emiratelor Arabe Unite, evenimentele culturale s-ar putea relua prin testare: 48 de ore de la momentul testului PCR sau 24 de ore de la testele rapide. Ai putea merge la teatru sau la nuntă, dacă te testezi înainte. Și dacă, desigur, rezultatul este negativ. 

În plus, privind nunțile, jurnalistul Val Vâlcu a atras atenția asupra unui aspect important. În mod obișnuit, după nuntă, cu banii strânși, mirii fie plăteau avansul la locuință, fie făceau diverse achiziții, precum... o mobilă pentru casă. 

Acum, pentru că „sunt blocate” și „nu mai poți să faci nuntă cu 100 de invitați”, și această industrie suferă. 

Vâlcu: Dacă ar avea motivație, s-ar rezolva problema testelor făcute acasă, dar care nu sunt raportate

Jurnalistul Val Vâlcu a amintit, de asemenea, de afirmația managerului Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler. Sâmbătă, Beatrice Mahler a declarat la B1TV că există o problemă privind testarea Covid-19 în România: faptul că oamenii se testează acasă, nu într-un mediu organizat, iar acele teste nu sunt raportate. 

Vizavi de această chestiune, jurnalistul Val Vâlcu spune că e nevoie de motivarea oamenilor. 

„Tot au dat 100 de lei pe teste, se duc la policlinică, dau 150 și se pot duce la nuntă. Cum te duci în Grecia și cum se face în Emiratele Arabe.”, afirmă Val Vâlcu. 

Nu numai problema nunților și-ar găsi o rezolvare, ci toate evenimentele: Dacă o persoană vrea să meargă la un concert, plata biletului ar putea fi urmată de plata unui test Covid, înaintea evenimentului în cauză.

„Asta e soluția: Capacitatea de vaccinare este limitată de producția de vaccinuri. În schimb, capacitatea de testare a crescut foarte mult și poate să mai crească.”, mai spune jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel