Soluție pentru a evita un posibil blackout, pana de curent care ar lovi Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Compania Power Electronics a găsit o soluție pentru a evita un posibil balckout european.

În ultimele zile a fost rostogolit în mass-media mesajul ministrului austriac al apărării, Klaudia Tanner, care a precizat că Europa va suferi în următoarele luni o întrerupere a energiei care ar putea dura până la 15 zile, sugerând cetățenilor țării să-și facă provizii (citește AICI).

În același timp, experții în energie spun deja că întrebarea nu este dacă va exista o astfel de întrerupere, ci când va avea loc. Deși este adevărat că rețelele electrice europene sunt interconectate, unii experți în energie cred că dacă ar exista o defecțiune la oricare dintre sistemele de energie, o salvare ar putea veni din una dintre țările vecine ca urmare a interconectivității.

Cauzele unei posibile prăbușiri a sistemului de energie electrică ar putea fi determinate de defecțiuni tehnice, supraîncărcări datorate vârfurilor de cerere sau nealinieri ale sistemului, care s-ar putea datora creșterii prețului suferit în ultimele luni.

Cea mai stridentă întrebare în ultimele săptămâni este cum ar putea fi rezolvat acest lucru. Chiar dacă Uniunea Europeană este deja în alertă (conform ultimului raport energetic publicat miercuri, 27 octombrie, energiile regenerabile depășesc deja combustibilii fosili cu 1%, reprezentând 38% din consumul european de energie) încă nu avem suficiente sisteme de stocare a energiei pentru a face față amenințărilor precum supraîncărcările din cauza vârfurilor de cerere.

Compania Power Electronics a găsit o soluție pentru a evita blackout-ul

Stocarea energiei nu este doar soluția la intermitența energiilor regenerabile, ci este singura modalitate de a avea suficiente previziuni energetice pentru a face față supraîncărcărilor sau defecțiunilor sistemului și, prin urmare, prețului energiei electrice.

Acesta este motivul pentru care 3lement este o necesitate. Gigafabrica de baterii, promovată de Power Electronics împreună cu Generalitat Valenciana, va avea o capacitate de 24 GWh pentru a produce baterii pentru stocarea energiei. Astfel, Alianța pentru baterii din Valencia poate fi o soluție pentru posibilul balckout despre care se vorbește la nivel european, scrie power-electronics.com.

CITEȘTE ȘI    -    Blackout, ce urmează și de ce stocurile enorme sunt "o tâmpenie". CHIT complet, TREI lucruri pe care trebuie să le faci: Te poate omorî, efectiv!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel