Soluții pentru "Templul tigrilor" din Thailanda. Animalele, ținute în condiții nepotrivite
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vier Pfoten caută soluții pentru "Templul tigrilor" din Thailanda. În acest moment, animalele sunt de cele mai multe ori ținute în lanțuri sau în cuști.

Organizația internațională pentru protecția animalelor Vier Pfoten administrează, în Africa de Sud, un mare sanctuar dedicat felinelor mari, care poate fi o casă primitoare pentru aproximativ o sută de lei și tigri.

(w670)

Chirurgul veterinar Dr. Amir Khalil, prezent la Templul Luangta Maha Bua din Thailanda, declară: "Încercăm de ceva timp să convingem conducerea templului că tigrii nu sunt ținuți în condiții potrivite pentru necesitățile speciei lor. Animalele sunt expuse zilnic numeroșilor vizitatori, ceea ce provoacă un stres constant, primesc hrană nepotrivită și își petrec majoritatea timpului în cuști mici de beton sau sunt ținute în lanțuri în zona templului. În plus, nu există niciun program de control al reproducerii. Acesta nu este cu siguranță un program de protecție a unei specii pe cale de dispariție, ci o atracție turistică, de pe urma căreia animalele au de suferit!".

Călugării, obligați să renunțe la tigri

Potrivit declarațiilor făcute de autoritățile locale de la Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation, călugării ar putea fi acum obligați să renunțe la tigri. În timpul verificării întreprinse de autorități, au fost găsiți 147 tigri.

(w670)

Animalele au fost crescute foarte aproape de oameni și, prin urmare, nu pot fi reintroduse în sălbăticie. Pentru specialiștii în protecția animalelor, un lucru este cert: templul nu are facilitățile necesare pentru a găzdui tigrii în condiții potrivite, iar în acest moment nu există nicio entitate în Thailanda care să poata găzdui un număr atât de mare de tigri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel