"Solidaritate mondială" pentru vaccinul COVID-19. OMS, PRIMA reacție
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății a avut prima reacție după strângerea de fonduri la nivel mondial pentru un vaccin anti-COVID-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) salută strângerea sumei de 7,4 miliarde de euro (8,07 miliarde de dolari) în cadrul unei conferinţe a donatorilor organizată pentru online de Comisia Europeană a finanţa dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, conform directorului său general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmit AFP şi DPA, citează Agerpres. 

Şeful OMS a subliniat că succesul acestei conferinţe reprezintă o expresie a "solidarităţii mondiale" în faţa pandemiei.

Ce spune șeful OMS

"A fost o demonstraţie puternică şi plină de inspiraţie de solidaritate globală", a comentat şeful OMS despre suma de bani ce a fost strânsă pentru a accelera dezvoltarea şi producţia de noi vaccinuri, teste şi medicamente împotriva COVID-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat însă că aceste instrumente medicale trebuie să fie disponibile şi pentru ţările sărace, precum şi pentru cele bogate.

"Nimeni nu poate accepta o lume în care unii oameni sunt protejaţi, în timp ce alţii nu sunt", a declarat Tedros în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată online de la Geneva. "Nimeni nu e în siguranţă, până nu suntem toţi în siguranţă", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel