SOLIDARI în lupta cu inamicul invizibil. Opera Națională va organiza un spectacol dedicat victimelor COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Opera Naţională Română Iaşi va organiza un spectacol dedicat victimelor COVID-19.

Spectacolul Requiem, de Wolfgang Amadeus Mozart, va fi interpretat, de la ora 20:00, de artiştii Operei Naţionale Române în curtea interioară a Catedralei Romano-Catolice, transmite Agerpres. La eveniment vor fi invitate în special persoane aflate în prima linie a luptei cu COVID-19.

"În semn de recunoştinţă pentru eforturile deosebite depuse de la apariţia pandemiei de coronavirus, la reprezentaţia de sâmbătă au fost invitate să asiste persoane aflate în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2. Requiem-ul in re minor, cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu câteva luni înainte de trecerea în eternitate a genialului compozitor austriac, este o comoară muzicală care îşi comemorează pe cei plecaţi la odihna veşnică. De-a lungul istoriei, lucrarea vocal-simfonică care te poartă prin diferite stări, de la tulburare la melancolie şi de la mâhnire la resemnare, şi-a păstrat valoarea incontestabilă, muzica unică ştergând lacrimi şi aducând alinare sufletelor văduvite de persoanele iubite", spun reprezentanţii ONRI prin intermediul unui comunicat de presă.

Conducerea muzicală a evenimentului, care va fi realizat cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, va fi asigurată de Alessandro Cedrone.

Stimați spectatori, Opera Națională Română Iași va cinsti memoria victimelor COVID 19 într-un mod...

Publicată de Opera Nationala Romana Iasi pe Marţi, 1 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel