Unii șoferi din provincie, înjurați de anumiți bucureșteni. Titi Aur a spus ce se întâmplă când cei din Capitală merg în alte orașe / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre abordarea pe care o au șoferii bucureșteni față de șoferii din provincie care nu se descurcă întotdeauna în traficul agresiv din Capitală.

O problemă cu care șoferii de provincie se confruntă atunci când trebuie să meargă în Capitală cu mașina este că se simt deseori extrem de șicanați în trafic, iar uneori sunt chiar înjurați și claxonați de bucureștenii care au un stil de conducere mult mai agresiv și cunosc mult mai bine diferite zone. 

„Când vine o mașină din alt județ în București, de multe ori șoferul este certat și se spune că a venit ăsta din provincie și nu știe. Se întâmplă acest lucru pentru că respectivul intră în traseul unor bucureșteni care au învățat zona respectivă. În același timp, are loc și fenomenul invers, când se duc bucureșteni în alte orașe și se încurcă și devin timizi.

Bineînțeles că localnicii, care nu sunt la fel de agresivi, nu-i ceartă și nu-i înjură cum se întâmplă în cealaltă situație. Șoferii din București se încurcă pentru că, deși au o experiență de circulație, intră în altă logică, pentru că lucrurile sunt diferite față de Capitală.“, a explicat Titi Aur.

În opinia specialistului, cea  mai mare problemă în trafic apare atunci când preselecția benzii de mers nu este unitară în toată țara, iar în teren șoferii se confruntă cu marcaje pe care nu le cunosc ce îi determină să fie timorați.

„Logica presemnalizării ar trebui să fie standardizată și toți cei de la drumuri, împreună cu polițiștii, când iau decizia, să o ia într-o matrice. În zone diferite, fiecare are felul său de a gândi. Ar trebui să existe un plan național care să stabilească niște criterii și să spună care e logica marcajului. Cea mai mare problemă e la preselecția benzii de circulație“, a precizat, la DC News, Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel