Data publicării:

De ce se uită şoferii de autobuz în telefon, deşi sunt la serviciu. Titi Aur a venit cu explicaţia

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, spune că societatea întreagă are nevoie de educaţie rutieră, nu doar cei care au permis de conducere. Şi vine cu exemple concrete. 

"Teoretic, ar trebui să fie toată societatea instruită, informată. În România, aveam 19,3 milioane de locuitori, cam 10 milioane de permise, deci jumătate din populaţie nu are permis. Dar acea jumătate de populaţie circulă cu autobuzul, cu tramvaiul, cu maşini în calitate de pasageri. Ar trebui ca toată societatea să fie informată. 

Când ne urcăm în autobuz şi şoferul de autobuz face nebunii, e vinovat. Dar şi noi ceilalţi suntem vinovaţi. Cum să stăm toţi liniştiţi când ăla merge cu viteză sau se uită la telefon? Ar trebui să îi sară tot autobuzul în cap. Ar trebui ca un şofer de autobuz să nu îşi permită să se uite în telefon sau să facă nereguli, şi nu pentru că îl prinde poliţia, ci de frica celor din autobuz. Adică să se gândească aşa: cum să îmi permit eu să conduc autobuzul, când am misiunea să duc pasagerii în siguranţă, în timp ce mă uit la telefon? 

De ce fac asta? Pentru că ei, în subconştient, ştiu că cei pe care îi transportă nu au habar, nu le pasă. 

De asta spun că toată societatea are probleme de educaţie, când vorbim de siguranţă rutieră", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Youtube video image

Condusul sub influența alcoolului, o problemă ”infimă” pentru români. Soluția ”triplă” a lui Titi Aur

”2 din 10 șoferi români recunosc faptul că s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, în timp ce doar 16% dintre români consideră că șoferii băuți reprezintă cel mai mare risc pentru siguranța rutieră”, a precizat jurnalistul Florin Răvdan și realizatorul emisiunii DC Conducem de la DC News și DC News TV, unde l-a avut invitat pe Titi Aur, expertul în conducere defensivă.

Întrebat cum se văd cifrele din sondajul realizat de Asociația Spirits Romania, Titi Aur a afirmat că le vede ”foarte simplu”, mai exact, ”în același context. Lipsă de educație din acest punct de vedere, lipsă de conștientizare și atunci se urcă la volan băut pentru că el crede că lui nu i se poate întâmpla, pentru că el consideră că cu alcool sau fără alcool conduce la fel de bine, unii chiar afirmă că atunci când sunt băuți conduc mai bine, că sunt mai atenți. Și vampirul, elvețianul, dacă îl întrebai lui nu-i trebuia nici permis, el spunea că nu e nici drogat, că nici nu a făcut accident. Da, pentru că atunci când ești cu capul în nori nu mai știi nimic. 

Din păcate, foarte mulți consideră că doar puțin alcool nu contează, doar pe o distanță scurtă nu contează, doar pe traseul pe care îl știu nu contează. Tot felul de doar-uri de astea într-un fel ca să își găsească o justificare, un motiv”, a spus Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel