Societatea Română de ATI – un succes pentru sistemul sanitar românesc
În perioada 7 – 9 noiembrie 2013, la Timișoara se desfășoară Congresul European de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI), Ediția de Toamnă, precum și Ediția Nr 11 a Cursului Național de Ghiduri și Protocoale în ATI și Medicină de Urgență.
[caption id="attachment_385810" align="alignleft" width="155"] Dr. Dorel Sandescu[/caption]Acest eveniment este dovada recunoașterii internaționale de care se bucură Școala Română de Anestezie și Terapie Intensivă, ai cărei reprezentanti sunt alesi in functii de conducere la nivel inalt din cele mai importante societati stiintifice de profil:
- Conf. Univ. Dr. Daniela Filipescu – Președinte Ales al Societății Europene de Anesteziologie;
- Prof. Univ. Dr. Dorel Sandesc – membru în Boardul Societății Mondiale de Anestezie, fiind unul din cei trei reprezentanți ai Europei alături de cei din Anglia și Germania.
Întâlnirea care va avea loc la Timișoara se anunță a fi un adevărat succes, prin numărul record de participanți , în jur de 1.000 de medici și asistente din țară și străinătate.
În cadrul manifestărilor, organizatorii vor oferi un program social și cultural de excepție cu participarea unor mari artiști îndrăgiți de public – Gheorghe Zamfir și Ștefan Popa Popas. De asemenea, vor fi prezenți membrii trupei IRIS, prieteni și colaboratori ai Societății Române de ATI, iar în închiderea congresului se va organiza o seară tradițională românească cu participarea Asociației Valea Dacilor din Munții Orăștie.
Această manifestare încheie în mod fericit un an în care Societatea Română de ATI a reușit implementarea unor programe majore pentru sistemul sanitar românesc:
- Programul național de finanțare a cazurilor grave din secțiile ATI care a determinat îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de îngrijire a acestor pacienți;
- Crearea rețelei naționale de medici ATI responsabili de managementul donori de organe și țesuturi aflați în moarte cerebrală , medici care, prin dăruirea lor exemplară au determinat creșterea importantă a numărului de donori și implicit a activității de transplant, România fiind țara cu cea mai mare creștere în acest domeniu din Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News