Social-democrații insistă: TSD, petiție pentru retragerea Ordinului ”Steaua României” lui Tokes
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
banicioiu
banicioiu

Tineretul social-democrat va lansa o petiție prin care îi solicită președintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului ”Steaua României” în grad de Cavaler acordată lui Laszlo Tokes în 2009, ca urmare a declarațiilor ”antinaționale” făcute de europarlamentar la lucrările Universității de Vară ”Balvanyos” din 27 iulie.

”La iniţiativa preşedintelui TSD, Nicolae Bănicioiu, tinerii social-democraţi vor lansa o petiţie online prin care se va solicita preşedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' europarlamentarului Laszlo Tokes, ca urmare a declaraţiilor antinaţionale făcute de acesta la lucrările Universităţii de Vară 'Balvanyos' din data de 27 iulie. TSD consideră că Steaua României este cea mai veche decoraţie naţională şi un simbol al curajului poporului român, iar declaraţiile extremiste ale domnului Tokes arată că nu mai sunt întrunite condiţiile morale şi legale necesare ca acesta să-şi păstreze distincţia”, transmite TSD, sâmbătă, într-un comunicat.

Președintele Traian Băsescu a precizat, vineri, că nu poate da curs solicitării premierului Victor Ponta de a-i retrage Ordinul lui Tokes, pentru că șeful Guvernului nu a fost decorat cu aceeași distincție.

”Remarcăm faptul că preşedintele, acum, când are ocazia să acţioneze pentru a proteja demnitatea naţională, se ascunde. În realitate domnul Băsescu nu refuză doar să retragă decoraţia pe care i-a oferit-o lui Laszlo Tokes, ci nu doreşte să-şi asume faptul că a greşit atunci când l-a răsplătit pe acesta pentru sprijinul oferit în campania electorală din 2009”, arată TSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel