Șoc! Continuă degringolada în interiorul Fundației Lumina – dosare penale pe bandă rulantă
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
La nici 3 ani de la producerea faptei de agresiune sexuală împotriva unei minore de 9 ani, elevă în clasa a treia, de către profesorul său de sport Hassan ALtuntas de la Școala Spectrum din cadrul FUNDAȚIEI LUMINA și după condamnarea definitivă a acestuia la executarea pedepsei de 3 ani și jumătate, fundația Lumina – Instituții de Învățământ S.A. din care face parte sus numită școală, se remarcă cu un nou scandal de răsunet.

Noi acuzații. Vizat chiar directorul general

Astfel, Fatih Goktaş, director general și acționar în cadrul Lumina - Instituţii de Învăţământ care a depus eforturi considerabile de mușamalizare a agresiunilor fizice și sexuale împotriva minorilor din cadrul școlilor Lumina, a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență în cazul fostului viceprimar și consilier general Cornel Pieptea care este inculpat pentru două infracțiuni de trafic de influență. Conform portalului instanțelor, ceilalți trei inculpați din acest dosar sunt: Alin Cristian Cimpoeru, Faith Goktas și Akcael Selahattin Murat. Deși sunt continuu în centrul sccandalurilor politice, de agresiuni și mai nou, dar în baza unei rezoluții mai vechi de infracțiuni, 11 unităţi de învăţământ, plasate în diverse oraşe din România, funcţionează sub egida „Lumina“, afacerea fiind controlată de mai mulţi cetăţeni turci. În spatele şcolilor se află o societate pe acţiuni şi o fundaţie ce au avut, doar în 2015, un profit de aproximativ 10 milioane de lei. Cu toate acestea și în pofida profiturilor uriașe pe care le realizează și nu le declară în totalitate, Fundația Lumina refuză să achite cheltuielile de judecată aferente litigiului în care a fost condamnată împreună cu profesorul de sport pentru infracțiunile sexuale împotriva minorilor din grijă lor, sau cel puțin așa reiese din portalul instanțelor de sub numărul de dosar 4600/301/2020, pentru care vom reveni cu mai multe detalii.

Ce a anunțat DNA

La sfârșitul lunii iunie 2020, Direcția Națională Anticorupție anunțase că a trimis în judecată o "persoană fizică cu dublă cetățenie română și turcă, la data faptei director general și administrator al unei instituții de învățământ, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență."

"În perioada iunie 2013 - februarie 2014, pentru un motiv asemănător, inculpatul Pieptea Cornel, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianței politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), prin intermediul aceleiași inculpate, ar fi pretins și ar fi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituții de învățământ privat.

De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparținea instituției respective, pe un teren situat în București. Banii ar fi fost remiși inculpatei Popescu Manuela Violeta prin intermediul mai multor persoane, una dintre acestea fiind cel de-al patrulea inculpat enumerat la începutul prezentului comunicat", arată DNA.

În cauză, pentru garantarea executării măsurii confiscării și garantarea executării cheltuielilor judiciare, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile și sume de bani ce aparțin unui număr de trei inculpați.


Astfel, ne punem întrebarea rezonabilă, cine sunt și dacă merită să desfășoare activități de EDUCARE a copiilor noștri persoanele care conduc și instituțiile care se folosesc de orice mijloacce de tergiversare pentru încălcarea și nerespectarea legilor din România. Oare putem să ne lăsăm copii să fie abuzați fizic și sexual în continuare de către reprezentanții unei instituții care sunt cercectai penal pentru fapte de corupție și condamnați pentru fapte de abuz sexual al minorilor, însă refuză să își achite datoriile față de persoanele păgubite de faptele lor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel