Șnițel în crustă de parmezan. Rețeta elvețiană pentru weeknd. Gustul delicios îți va da o stare de bine instant
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Șnițelul în crustă de parmezan este un deliciu absolut pentru zilele de weekend. Iată cum se prepară după o rețetă elvețiană...

Ingrediente

Pentru pui

500 g piept de pui
sare şi piper după gust
oregano, rozmarin, cimbru după gust
ceapă pudră

Pentru ouă

2 ouă
1 căţel de usturoi pisat
sare şi piper după gust

Crusta

250 g parmezan răzuit
120 g făină de migdale

Pentru prăjit

2 linguri ulei
1 lingură unt

Cum se prepară

Taie puiul felii şi condimentează-l cu ingredientele din lista de mai sus. Într-un castron, bate cele 2 ouă cu restul de ingrediente. Adaugă puiul în acest mix pentru a se "marina" puţin. Pe o farfurie pune parmezanul şi făina şi amestecă-le, scrie atlasculinar.ro.

Încinge uleiul şi untul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Dă fiecare bucată de pui prin parmezan şi pune-o la prăjit. Prăjeşte câte 4 minute pe fiecare parte. Evită să întorci puiul prea devreme, rişti ca parmezanul să se împrăștie în tigaie.

Puiul este gata când se formează o crustă frumoasă, aurie. Scoate pe o fafurie, lasă-l 1 minut la odihnit şi este gata de servit.

BONUS: Șnițel vienez. Rețeta austriacă faimoasă

Ingrediente

4 cotlete de viţel (sub 100 gr fiecare felie)
2 ouă
1 lingură lapte
4 linguri unt
făină
pesmet
sare
ulei

Cum se prepară

Se ia fiecare cotlet, se acoperă cu o folie de plastic şi se bate cu ciocanul de şniţele până devine foarte subţire, de doar câţiva milimetri. Când bateţi carnea, începeţi întotdeauna dinspre centru şi continuaţi spre margini. Întoarceţi carnea când pe o parte când pe alta şi repetaţi mişcarea centru-margini până devine subţire, scrie e-retete.ro. Săraţi cotletele pe ambele părţi (dacă doriţi puteţi presăra şi puţin piper).

Într-o farfurie bateţi ouăle cu laptele şi puţină sare. În altă farfurie largă puneţi faina din belşug. În a treia farfurie largă puneţi pesmet din belşug. Într-o tigaie puneţi ulei doar cât să acopere fundul. Încingeţi bine uleiul. Focul va fi la mediu spre maxim tot timpul cât prăjiţi şniţelele. Veţi prăji doar câte un şniţel o dată

Când uleiul e încins treceţi un cotlet prin făină şi scuturaţi excesul. Treceţi apoi cotletul prin ou şi ridicaţi-l să se scurgă excesul. La final, treceţi cotletul prin pesmet şi scuturaţi excesul. Nu apăsaţi cotletul în pesmet (!), treceţi-l cu o mişcare uşoară că să obţineţi doar un strat fin de pesmet (ca să nu iasă crusta foarte groasă şi să eclipseze gustul cărnii de viţel).

Puneţi cotletul în uleiul încins. Cât timp se prăjeşte, mişcaţi non-stop tigaia pe foc cu mişcări circulare. Cotletul trebuie să se mişte tot timpul în tigaie şi uleiul de asemenea. Prin această mişcare, uleiul va veni constant deasupra cotletului, prăjindu-l şi deasupra.

Cam după 2 minute (verificaţi să fie rumen frumos dedesubt), puneţi 1 lingură de unt într-o parte a tigaii. Continuaţi să prăjiţi, rotind non-stop tigaia (astfel untul se topeşte şi se amestecă cu uleiul) încă 30 secunde. Întoarceţi cotletul şi prăjiţi şi pe a doua parte încă 30 secunde. Scoateţi şniţelul pe șervețele absorbante. Scurgeţi uleiul din tigaie şi pentru următorul porniţi cu ulei proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel