Slovenia a renunţat la majoritatea măsurilor anti-COVID-19
Autor: Julia Pandi | Publicat pe: 21 feb 2022, 13:08
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Slovenia a renunţat la cea mai mare parte a restricţiilor anti-COVID-19.

Slovenia a renunţat de luni la cea mai mare parte a restricţiilor anti-COVID-19, informează DPA, citat de Agerpres.

Rezidenţii care merg la restaurante, hoteluri şi evenimente nu trebuie să mai facă dovada vaccinării, că au trecut prin boală sau că au un rezultat negativ al unui test recent pentru depistarea COVID-19, a relatat luni agenţia de presă STA, menţionând o decizie guvernamentală din weekend.

Totodată, călătorilor care sosesc în acest stat membru UE situat între Alpi şi Marea Adriatică nu li se va mai cere să prezinte statutul privitor la coronavirus. În plus, restricţiile privind circulaţia pe timp de noapte vor fi ridicate.

Restaurantele pot funcţiona şi pe timpul nopţii.

Obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise şi oferirea de informaţii privind statutul COVID-19 pentru unităţile sanitare, casele de bătrâni şi închisori rămân în vigoare. În această ţară cu două milioane de locuitori, numărul infectărilor, deşi se află pe un trend descendent în ultima vreme, se menţine foarte ridicat.

Rata de incidenţă pe şapte zile - numărul infectărilor noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână - a fost de 4.248 în weekend. 

VEZI ȘI: Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti continuă să scadă

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, astăzi, de 31,42 de cazuri la mia de locuitori. 

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, luni, de 31,42 de cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.

Scade rata de incidenţă COVID-19 în București

Valoarea este în a patra zi consecutivă de scădere. 

În ziua precedentă a fost înregistrată o incidenţă de 32,8. Rata de incidenţă COVID-19 a crescut accentuat de la începutul acestui an.

La 1 ianuarie era de 0,72 cazuri la mia de locuitori, iar pe 13 februarie a ajuns la un record - 38,10, dată de la care a început să scadă constant. 

Ciolacu: Pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că pandemia nu se va încheia, dar că o să fie, în curând, relaxate măsurile.

„Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină care, mai ales la cei vaccinaţi nu le pune viaţa așa de mult în pericol, este şi o imunizare pe o perioadă de timp destul de consistentă în România, mă uitam pe cifre în Bucureşti e 83% imunizare”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3.

Întrebat despre posibilitatea ridicării stării de alertă, liderul social-democrat a spus: „Cred că o să se ia toate aceste măsuri. Am văzut şi eu anunţurile domnilor Rafila şi Arafat. Au anunţat că în următoarele săptămâni o să renunţăm la măştile în exterior. O să fie anumite zone, unde sunt aglomerații... e normal că până la urmă ne păzim singuri”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a precizat că „o să trebuiască să ne obişnuim să trăim cu acest virus”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?