Data actualizării:
Data publicării:

Cine sunt Skinny și Sky, spaima traficanților de droguri la Untold 2022

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cine sunt Skinny și Sky, spaima traficanților de droguri la Untold 2022 - Foto DC News
Cine sunt Skinny și Sky, spaima traficanților de droguri la Untold 2022 - Foto DC News

Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de MAI pentru abilităţile sale în ceea ce priveşte detectarea drogurilor, a participat astăzi, împreună cu Sky, fiul său, în Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, la o acțiune anti-drog, în contextul sutelor de mii de festivalieri care vin la Cluj la Untold 2022.

Skinny și Sky, câini din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, sunt patrupezii fideli și cu miros fin ai polițiștilor anti-drog de pe aeroportul Cluj-Napoca. Skinny este în vârstă de 10 ani, iar tânărul Sky, fiul său, are 3 ani. Aceștia sunt antrenați să detecteze eventualele droguri ascunse în bagajele pasagerilor.

Cei doi au mirosit miercuri, la amiază, zeci de trolere, sub privirile uimite ale pasagerilor români și străini care așteptau în terminalul aeroportului. 

Skinny este specializat în depistarea a 6 substanțe diferite (cannabis, cocaină, hașiș, heroină, amfetamină și MDMA sau ecstasy), iar împreună cu Rareș Tînc, agent șef la S.P.F. Aeroport Cluj-Napoca, fac o echipă foarte bună, de asemenea, și cu Sky.

Acțiunea a fost derulată de IPJ Cluj în colaborare cu celelalte structuri locale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la prevenirea și combaterea consumului/transportului de substanțe psihoactive.

FOTO

Doi polonezi care voiau să ajungă la festivalul UNTOLD din Cluj, descoperiți la frontieră cu zeci de tablete de substanţe interzise, tuburi cu gaz lacrimogen şi cu veste anti-înjunghiere

Amintim faptul că poliţiştii de frontieră de la Petea au descoperit, miercuri, doi cetăţeni polonezi care veneau la festivalul de muzică din judeţul Cluj şi aveau în bagaje mai multe zeci de tablete de substanţe interzise, precum şi tuburi cu gaz lacrimogen şi veste anti-înjunghiere, informează un comunicat de presă transmis de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"Cei doi, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetăţean polonez, însoţit de un conaţional, în vârstă de 28 de ani, călătoreau din Polonia, iar în baza analizei de risc, au fost selectaţi în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu câinele poliţist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanţe interzise: 13 flacoane - testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripţia Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripţia Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripţia Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripţia Ashwa - Gandha, două veste anti-înjunghiere şi trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj", precizează sursa citată.

Celor doi cetăţeni polonezi le-a fost întocmit dosar penal de către poliţişti având în vedere că substanţele active din produsele descoperite se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, se arată în comunicat.

Poliţia de Frontieră mai menţionează că în această perioadă sunt derulate acţiuni preventive în sistem integrat în punctele de frontieră din vestul ţării - judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, în contextul desfăşurării festivalului de muzica UNTOLD, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj-Napoca. La acţiuni participă şi poliţişti de la structurile de prevenire ale IPJ şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, care informează călătorii cu privire la riscurile privind traficul şi consumul de droguri.

De asemenea, cu ajutorul codului QR pus la dispoziţie de specialiştii antidrog, persoanele care au intrat în ţară au putut accesa site-ul www.infodrog.ro, care conţine informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor care trebuie acordate în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri.

La acţiunile de la Borş, Nădlac II şi Petea participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Acestea sunt formate din poliţişti de frontieră şi câini de serviciu specializaţi în detectarea substanţelor psihoactive.


Totodată, în punctele de trecere, poliţiştii de frontieră iau măsuri graduale şi punctuale, cu operativitate, ca timpul de aşteptare să fie cât mai scurt, efectuând controlul de frontieră corespunzător cetăţenilor români, UE sau non-UE care intră în ţară în această perioadă de timp, se mai menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel