Sivache și-a denunțat la DNA adjunctul de la ASSMB, deși și ea ar fi semnat contractele în cauză. "Vorbim despre lucrări de reparație și consolidări la foarte multe spitale"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sivache și-a denunțat la DNA adjunctul de la ASSMB, deși și ea ar fi semnat contractele în cauză. "Vorbim despre lucrări de reparație și consolidări la foarte multe spitale" / Foto: Facebook ASSMB
Sivache și-a denunțat la DNA adjunctul de la ASSMB, deși și ea ar fi semnat contractele în cauză. "Vorbim despre lucrări de reparație și consolidări la foarte multe spitale" / Foto: Facebook ASSMB
Directorul ASSMB , Oana Gabriela Sivache, ar fi semnat contractele de achiziții în urma cărora l-a denunțat pe directorul adjunct al instituției.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Oana Gabriela Sivache, și-a denunțat adjunctul la DNA. Denunțul privește mai multe persoane cu funcții de conducere la ASSMB, mai multe firme de construcții și un manager de spital, potrivit surselor din anchetă, citate de Antena 3 CNN. Astăzi au fost percheziții în mai multe locații din Capitală pentru că se bănuiește că instituția a dat fără licitație contracte de consultanță unei firme deținute de o persoană care a fost deja condamnată pentru fraudă cu Fonduri Europene. Membrii ai conducerii ASSMB ar fi primit șpagă pentru mai multe contracte de achiziții. 

VEZI ȘI: DNA, percheziții la Administrația Spitalelor București. Update: Tomescu, viceprimarul Capitalei, precizări

Carmina Pricopie: Contractul respectiv a fost semnat chiar de către directorul ASSMB

Totuși, se pare că deși Oana Gabriela Sivache a fost cea care a formulat denunțul la DNA, tot ea ar fi fost și cea care și-ar fi pus semnătura pe acele contracte de achiziții, potrivit jurnalistei Carmina Pricopie.

"Asocierea de firme care a câștigat un contract foarte mare cu ASSMB, contractul respectiv a fost semnat chiar de către directorul ASSMB și de către directorul adjunct. Vorbim despre lucrări de reparație și consolidări la foarte multe spitale din Capitală. Este adevărat că este acoperită semnătura, dar scrie director general al ASSMB, director general-adjunct al ASSMB, director economic al ASSMB, adică de unde drag concluzia că dacă nu o fi semnat cineva pentru doamna directoare, și contractele subsecvente la fel, apare la sfârșit titulatura director general, director-adjunct etc.

VEZI ȘI: Oana Sivache, omul DNA de la ASSMB? Ce spune directoarea după ce și-a denunțat adjunctul

Ce acuzații aduc procurorii DNA

Adică acest acord-cadru a fost semnat pe 4 aprilie 2023 și restul contractelor subsecvente au fost semnate cred că unul dintre ele a fost semnat chiar în luna august. Pe acest domn director general-adjunct de la ASSMB îl acuză procurorii de șpagă pe două paliere, să spun așa, că ar fi cerut de la managerii în funcție pentru menținerea în continuare în funcție bani, de la unul dintre manageri ar fi primit 20 de mii de euro, iar cea de a doua linie de șpagă este pentru acele contracte, 5% din valoarea contractelor pe care le avea ASSMB cu asocierea de firme respective, asociere care nu presta efectiv acele lucrări, ci încasa banii și subcontracta lucrările cu alte firme.

La ora la care noi vorbim sunt foarte multe persoane la audieri la DNA. Nu am mai văzut de mult așa activitate la DNA, inclusiv directorul general-adjunct. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu cei care au dat șpagă, de exemplu să rămână în funcții, și despre câți manageri de spitale vorbim pentru că se vorbește despre această practică și ce se întâmplă cu cei care au luat acest contract-mamut cu ASSMB-ul pentru lucrări, sunt lucrări de reparație aproape pentru toate spitalele care se află în subordinea ASSMB" a spus Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel