Situație EXCEPȚIONALĂ în Danemarca. Ce se întâmplă cu nurcile infectate cu COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
După ce au descoperit unele mutații la nurcile infectate cu Sars-Cov-2, autoritățile din Danemarca încearcă să scape de animale. Totuși, acest lucru se pare că nu este unul ușor.

Danemarca se confruntă cu o situație excepțională din cauza nurcilor, animale la care a fost depistată o mutație periculoasă a virusului Sars-Cov-2. Deși autoritățile au decis să fie omorâte toate nurcile din țară pentru a evita răspândirea mutației la oameni, acest lucru se pare că nu este unul ușor. În acest zile, autoritățile au descoperit mii de cadavre ale nurcilor care au ieșit la suprafață după ce au fost îngropate la o adâncime de peste 1 metru, scrie DR News. Acest fapt este îngrijorător, avertizează autoritățile. Asta pentru că și cadavrele animalelor infectate cu Sars-Cov-2 sunt periculoase.

„La descompunere se formează gaze, care determină o mică deplasare a corpului. În cel mai rău caz, sunt aruncate la suprafața pământului.” a declarat Thomas Christensen, purtător de cuvânt al poliției daneze.

Înainte de a fi îngropate, animalele ucise au fost stropite cu dezinfectant și cu var, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene. Acum autoritățile daneze caută o soluție pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple pentru a nu pune în pericol populația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel