Situație disperată la Barcelona. Clubul catalan a vândut din drepturile TV pentru a-și regla o parte din situația dezastruoasă la nivel financiar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Barcelona a vândut o parte din drepturile sale de televiziune pentru peste 200 de milioane de euro pentru a-şi ajuta finanţele, a anunţat joi clubul.

Clubul catalan a precizat că firma de investiţii Sixth Street va investi 207,5 milioane de euro în schimbul a 10% din drepturile TV ale clubului din campionatul spaniol pentru următorii 25 de ani, notează AP.

Barcelona a calificat acordul drept "un pas important în îmbunătăţirea resurselor financiare şi a poziţionării competitive a clubului".

Clubul a precizat că tranzacţia permite Barcelonei să genereze câştiguri totale de capital de 267 milioane de euro pentru sezonul actual. "Activăm pârghiile economice şi executăm strategia noastră răbdătoare, sustenabilă şi eficientă pentru a consolida poziţia financiară a clubului", a declarat preşedintele clubului, Joan Laporta.

"Sixth Street este un susţinător dovedit al fotbalului, un investitor cu experienţă în domeniul sportului şi al mass-media la nivel mondial şi un partener care va contribui cu cunoştinţe şi resurse semnificative, permiţându-ne în acelaşi timp să ne gestionăm independent operaţiunile" a adăugat Laporta.

Barcelona începe să-şi revină din punct de vedere financiar după problemele care au dus la plecarea starului Lionel Messi anul trecut.

Barcelona caută atacant. Ce ofertă îi face lui Bayern Munchen pentru Robert Lewandowski

Barcelona a făcut o nouă ofertă pentru Robert Lewandowski, de 35 de milioane de euro, plus 5 milioane de euro bonus, dar se aşteaptă ca Bayern Munchen să o refuze.

Principalii directori de la Bayern au continuat să sublinieze în mod public că Lewandowski este sub contract pentru încă un an şi spun că îl aşteaptă să se întoarcă pentru antrenamentul de pre-sezon, pe 12 iulie. Jucătorul a declarat luna trecută că şi-a încheiat cariera la Bayern şi a spus că nu crede că clubul îl va reţine împotriva voinţei sale.

Hasan Salihamidzic, membru al consiliului de administraţie al lui Bayern, a acordat joi un interviu pentru Sky Sports Germania, în care a părut să lase deschisă posibilitatea ca Lewandowski să plece pentru un preţ corect. Rugat să precizeze în procente probabilitatea ca jucătorul să rămână, el a răspuns: „Până acum este de 100%".

Salihamidzic a râs atunci când a fost presat să spună dacă internaţionalul polonez ar fi lăsat să plece pentru o sumă suficient de mare şi a răspuns: „Nu ştiu. Nu, aşa cum am spus, nu mă ocup niciodată de lucruri care sunt doar ipotetice în acest moment". El a continuat să repete că Lewandowski este aşteptat să se întoarcă aşa cum era planificat.

Lewandowski şi agentul său, Pini Zahavi, au avut o întâlnire cu Salihamidzic şi cu CEO-ul lui Bayern, Oliver Kahn, în Mallorca săptămâna trecută. Salihamidzic a descris-o ca fiind o „conversaţie bună", în timpul căreia fiecare parte şi-a expus poziţia şi s-a declarat convins că Lewandowski ar putea fi reintegrat la club. „Se poate rezolva", a spus el.

Declaraţiile lui Salihamidzic marchează o îndulcire a tonului faţă de cele spuse luna trecută de Herbert Hainer, preşedintele lui Bayern. Hainer a spus: „Robert are un contract până în 2023. Atât timp va juca cu noi", notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel