Situaţia din Siria este din ce în ce mai gravă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Oamenii părăsesc centrul oraşului sirian Homs şi au declarat pentru BBC că forţele de securitate comit atrocităţi acolo.

Autor: Andreea Predescu

O femeie a mărturisit pentru reporterul BBC, Paul Wood, că soldaţii au tăiat gâtul fiului ei de 12 ani, vineri - o zi după ce luptatori rebeli s-au retras de la Amr cartierul Baba. Ea a mai spus că încă 35 de alţi bărbaţi şi băieţi din zonă au fost reţinuţi şi ucişi.

Guvernul a refuzat accesul Crucii Roşii la Baba Amr timp de patru zile consecutive, invocând motive de securitate.

Electricitatea, apa şi căile de comunicaţii au fost tăiate, iar în ultimele zile temperaturile au scăzut din cauza zăpezii care a căzut. Alimentele sunt din ce în ce mai puţine, dar mulţi oameni sunt prea speriaţi să plece.

Joi, trupele guvernamentale, susţinute de tancuri au intrat Baba Amr după ce rebelii au anunţat o "retragere tactică".

Mai mulţi oameni care au fugit de la o unitate a armatei de elita săptămâna trecută, au anunţat că majoritatea civililor au devenit ţintele forţelor de securitate, iar toţi prizonierii pe care i-au avut au fost ucişi.

Corespondentul BBC în Siria spune că oamenii de Baba Amr au sfidat guvernul şi acum sunt împrăştiaţi,  pentru că revolta lor a fost zdrobită. Aceste evenimente au scandalizat comunitatea internaţională, dar până acum nu s-a ajuns la niciun acrod cu privire la modul dea a pune capăt acestui conflict.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel