Situație apocaliptică în ITALIA. 60 de replici după cutremure: Bilanț victime
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Noapte de groază în Italia! Cutremurele care au avut loc au fost urmate de 60 de replici.

Primul seism de 5,6 s-a produs miercuri seară în centrul Italiei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), iar la câteva ore a avut loc un alt cutremur puternic cu magnitudinea de moment de 6,0 grade. Seismele s-au soldat cu zeci de răniți. Al doilea seism a fost simţit şi în Austria. Ulterior, magnitudinea iniţială de 6,0 grade a fost revizuită de Institutul italian de geofizică şi vulcanologie la 5,9.

Conform informațiilor din presa internațională, un bărbat a făcut infarct din cauza sperieturii. Serviciul de ambulanță a primit foarte multe apeluri telefonice pentru intervenție.

În mod paradoxal, primul cutremur a salvat viața a numeroase persoane, determinând locuitorii să iasă din case înainte de cel de-al doilea seism, mult mai distrugător. Dar echipele de intervenție — intrate în acțiune la miezul nopții, sub ploaie — nu și-au putut face încă o idee exactă despre amploarea pagubelor.

"Situația este apocaliptică. Multe case s-au prăbușit", a declarat la un post tv Marco Rinaldi, primarul localității Ussita, precizând că probabil nu au existat totuși victime în comuna sa. "Al doilea cutremur a fost lung, a fost teribil. Am trecut prin multe seisme, dar acesta a fost cel mai puternic. Din fericire, toată lumea era deja afară din case după primul", a adăugat el, conform Agerpres.

"Făcând un bilanț, situația nu este atât de catastrofală cum ne-am fi așteptat" ținând seama de magnitudinea cutremurelor, a declarat presei șeful protecției civile, Fabrizio Curcio: "Câțiva răniți și multă panică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel