Site-ul Ministerului Apărării atacat de hackeri
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 03 iul 2019, 11:11
WhatsApp
Site MApN
Site MApN
Site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale este nefuncţional.

Site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri și, pentru a rezolva problema, reprezentanții instituției au dispus deconectarea de la rețea, au precizat pentru Mediafax, surse din Minister.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat, pentru Mediafax, că site-ul oficial al instituției a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situația, s-a dispus conectarea de la rețea, însă sunt efectuate în continuare verificări. Atunci când este accesată pagina, mesajul afișat este: „Acest site nu poate fi accesat” și se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată.

Şi site-ul CCR a fost atacat

Nu este pentru prima dată când un site oficial al unei instituţii a statului este atacat. În urmă cu câteva săptămâni, site-ul Curţii Constituţionale a României a fost atacat de hackeri. În locul paginii de start, cei care încercau să intre pe site-ul CCR puteau vedea mesajul "Hacked By laZy hAcker" şi o imagine cu un personaj dintr-o animaţie japoneză. De asemenea, toate funcţiile paginii erau suspendate. Ulterior, pagina web generată de autorii atacului informatic a fost eliminată, însă site-ul CCR nu poate fi încă accesat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?