Sistemul naţional de apeluri de urgenţă 112. Program intensiv de pregătire pentru dispeceri
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Marian Murguleţ, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a prezentat Raportul lunar privind progresele în implementarea măsurilor de îmbunătăţire a sistemului naţional de apeluri de urgenţă 112, precizând că a fost demarat un program intensiv de pregătire pentru dispeceri.

În ceea ce priveşte măsura de constituire şi încadrare a două centre de formare în care se vor asigura cursurile pentru formarea formatorilor şi a dispecerilor în profesia dedicată de "dispecer unic" (dispecer de urgenţă), ce are un termen de implementare de până la 36 de luni, el a afirmat, într-o conferinţă de presă, că la nivelul MAI - IGSU, la Bucureşti şi Târgu Mureş, au fost deja constituite două centre de pregătire a personalului care la această dată se bazează pe aportul a 14 persoane din structurile specializate cu rol în gestionarea apelurilor de urgenţă, care constituie rezerva de resursă în formarea continuă a dispecerilor.

"Avem 14 formatori care sunt implicaţi în acest moment în această activitate. Până la aprobarea proiectului de perfecţionare a pregătirii personalului, prin Programul Operaţional Capital Uman, care presupune formarea a 650 de dispeceri, la nivelul celor două centre a fost demarat, cu data de 30 septembrie 2019, un program intensiv de pregătire pentru dispeceri constând în cursuri pe o perioadă între şase şi nouă săptămâni. Astfel, în prima serie de curs vor fi pregătiţi 11 dispeceri la Târgu Mureş (...) şi opt dispeceri la Bucureşti", a precizat Murguleţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel