Sistemul de operare al iPhone 5 a fost spart
Data publicării:
Autor: Banica Oana
WhatsApp
iphone5-afp
iphone5-afp

Potrivit unor imagini postate pe Twitter, un hacker american susține că a reușit să modifice fișiere originale ale sistemului de operare iOS 6, instalat pe iPhone 5, pentru a putea folosi aplicații terțiere, în nici 24 de ore de la lansarea smartphone-ului.

[caption id="attachment_236002" align="alignleft" width="275"] Sursă foto : mediafax.ro[/caption]

Acțiunea de modificare a fișierelor sistemului iOS astfel încât utilizatorul să poată instala aplicații din alte surse decât App Store, pe canale neoficiale precum Cydia se numește “jailbreaking”.

Hackerul  Grant Paul a afirmat într-un e-mail pentru All THingsDigital că a reușit jailbreak-ul iOS 6 pe iPhone 4S în câteva ore, iar în cazul iPhone 5 a fost mai ușor, având nevoie de doar jumătate de oră.

Conform celor două imagini postate pe contul său de Twitter, Paul pare să fi instalat aplicația open-source Cydia ( cea mai populară aplicație folosită de posesorii de smartphone-uri Apple care recurg la jailbreak) pe noul iPhone.

Jailbreaking nu este,însă, necesar pentru multe dintre telefoanele care rulează sistemul de operare Android, întrucât acest soft permite, în general descărcarea și instalarea de aplicații care nu provin din Google Play.

Cazurile în care operatorii și producătorii își preinstalează propriul soft peste Android fac excepție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel