Sindicaliștii solicită acordarea salariului de bază pentru personalul TESA din spitale
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 04 ian, 18:02
Ministerul Sănătății va cumpăra 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV. Ce trebuie neapărat să știi
Federația „Solidaritatea Sanitară” din România cere acordarea în 2021 a salariului de bază pentru personalul TESA din spitale. Sindicaliștii vorbesc de o mare nedreptate făcută acestor angajați în condițiile în care sunt implicați direct în lupta contra virusului SARS CoV-2.

„Această afirmație (...) urmărește să conștientizeze guvernul proaspăt instalat de faptul că a nedreptățit în mod grav personalul nemedical (TESA), refuzându-i acordarea salariilor de bază pentru anul 2021. Nu putem pune la îndoială, și nu ar trebui să o facă nici guvernul, faptul că spitalele publice au funcționat și funcționează pe timp de ”război pandemic” ca un mecanism complet, fiecare salariat având dreptul la recunoașterea contribuției sale în acest război”, scrie în mesajul Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

Sindicaliștii au făcut calcule și au constatat că salariul de bază brut al unui economist cu studii superioare, aflat la nivelul maxim al carierei și vechimii, care nu beneficiază de nici un spor de condiții de muncă, se situează la acest moment sub nivelul câștigului mediu brut pe economie. Reprezentanții sindicatului mai afirmă că exemplul economistului este valabil și în cazul celorlaltor funcții TESA din spitale, „guvernul având o atitudine total lipsită de recunoștință pentru personalul nemedical și având obligația să remedieze această situație urgent!”

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro