Sindicaliștii ies în stradă pe 7 octombrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
DSCF2546
DSCF2546

Sindicaliştii organizează un miting în Capitală, pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, nemulţumiţi de noul proiect al Legii salarizării.

Aceștia consideră că salariile tuturor bugetarilor vor fi mai mici din 2011, datorită noului proiect al Legii salarizării. Petru Dandea, vicepreşedintele "Cartel Alfa", a declarat că s-a decis, în Comitetul Confederal, organizarea unui miting pe 7 octombrie, iar după 15 septembrie este luată în calcul declanşarea unei greve generale în sistemul public pe termen nedeterminat.

Liderii sindicali spun că cer Guvernului să utilizeze ca bază de calcul pentru 2011 salariile din decembrie 2009, şi nu cele din iulie 2010 reduse cu 25%, deoarece reducerea aplicată în iulie are un caracter temporar şi trebuie aplicată doar pentru anul în curs, fapt precizat în Constituție și în decizia Curții Constituționale.

De asemnea, sindicaliștii au declarat că cer Guvernului ca salariu minim pe economie să fie de 705 lei, pentru că astfel evaziunea fiscală și munca la negru se vor micșora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel