Update/ Sindicaliştii de la Ambulanţă, protest împotriva lui Arafat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Sindicaliştii de la Ambulanţă vor protesta, începând de marţi, 22 noiembrie, pe termen nelimitat. 

Update: Primul mesaj al lui Raed Arafat. 

"S-a zis că în ultimii trei ani nu s-a livrat nicio ambulanţă, asta spune Federaţia Sindicală Ambulanţa, nu este adevărat. Inclusiv în ultimii trei ani s-au livrat. Dar, dacă luăm cei patru ani, serviciile de ambulanţă au beneficiat de 821 de ambulanţe, din care 375 ambulanţe de urgenţă 4x2, 225 ambulanţe de urgenţă de tip B 4x4, 81 de ambulanţe de tip C şi 20 de ambulanţe de tip A care au fost livrate SABIF. Pe lângă cele 821 de ambulanţe, Primăria Municipiului Bucureşti a mai achiziţionat pentru Ambulanţa Bucureşti 106 ambulanţe. Asta ar însemna că vorbim deja de peste 900 de ambulanţe livrate serviciilor de ambulanţă. (...) Să spunem că au fost serviciile de ambulanţă sabotate şi că nu au primit ambulanţe este cel puţin un lucru denigrator şi fals la adresa DSU. În aceeaşi perioadă, SMURD a primit un număr de 386 de ambulanţe. Deci, în niciun caz SMURD nu a primit mai multe ambulanţe. (...) Să înţelegem clar - nimeni nu vrea să saboteze serviciile de ambulanţă, nimeni nu vrea să le distrugă", a afirmat Arafat, într-un mesaj video postat pe Facebook.El a catalogat drept false afirmaţiile potrivit cărora SMURD ar fi făcut achiziţii de ambulanţe din alte surse.

"Am auzit că SMURD a făcut achiziţii din alte surse decât cele pentru ambulanţă, adică surse suplimentare. Iarăşi fals pentru că achiziţiile au fost unitar achiziţionate de către IGSU şi au avut o singură sursă de finanţare - fonduri europene, unde Guvernul a plătit doar 15% din bugetul de stat, restul venind din surse externe. În următoarea perioadă avem în plan achiziţionarea a 1.200 de ambulanţe care majoritatea lor merg la serviciile de ambulanţă", a transmis şeful DSU, citat de Agerpres.

Conform acestuia, informaţiile privind achiziţia de ambulanţe ar fi fost "manipulate".

"Să vedeţi cum se manipulează informaţiile despre achiziţia ambulanţelor şi despre cum încearcă Federaţia Sindicală Ambulanţa să organizeze un miting având ca temă principală achiziţia de ambulanţe creând, de fapt, o impresie falsă că DSU este cel de vină pentru faptul că nu s-au semnat ultimele contracte subsecvente pentru achiziţia de ambulanţe", a completat Arafat.

- ştirea iniţială - 

Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, a făcut mai multe declaraţii în acest sens la Antena 3. 

"Mâine, aşa cum am anunţat, va avea loc un miting în Bucureşti, pichetăm Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, zona MAI-ului şi Ministerului Sănătăţii. Apoi, vom merge în marş sindical spre Piaţa Victoriei, unde vom picheta Guvernul României. Între timp, aşteptăm ca dl premier să ne invite la discuţii, pentru că am convenit acest lucru, dar până în acest moment nu am primit invitaţia. 

Ce vreau să asigur românii este că acest miting şi protestele nu vor afecta cetăţenii. Toţi cei care vin la Bucureşti, vin în timpul liber, deci nu scade capacitatea serviciului de ambulanţă. Doar că fiecare ambulanţă din România, începând cu data de 22 noiembrie, ora 10:00, va purta un afiş pe care scrie Protest Naţional. Până când... depinde de decizia politicului", a declarat Gheorghe Chiş. 

Şi BNS anunţă protestul ambulanţierilor

"BLOCUL NAȚIONAL SINDICAL ANUNȚĂ, DE MÂINE, PROTEST PE TERMEN NELIMITAT ÎN TOATE SERVICIILE PUBLICE DE AMBULANȚĂ. 

MITING DE AMPLOARE ÎN FAȚA GUVERNULUI

Blocul National Sindical anunță, împreună cu Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță, că  mâine, 22 noiembrie 2022, va fi organizat un #miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

Programul acțiunilor sindicale de mâine este următorul:

1. De la ora 10:00 – 12:00 în Piața Revoluției va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situații de Urgență.

2. De la ora 12:00 – 12:30 va avea loc marșul sindical, din locația Piața Revoluției în Piața Victoriei

3. De la ora 12:30 – 14:00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piața Victoriei.

În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Național Sindical și FNSAR la discuții, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor, se va renunța la marșul sindical și la pichetarea Guvernului.

Menționăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezența lor la București nu afectează negativ capacitatea de intervenție a Serviciilor Publice de Ambulanță.

De asemenea, #BloculNationalSindical reamintește că, începând de mâine, de la ora 10:00, pe termen nelimitat, toate ambulanțele operative din Serviciile Publice de Ambulanță vor afișa vizibil mesajul ”#PROTESTNAȚIONAL”.", transmite BNS pe Facebook 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel