Sinceritatea îmbunătățește sănătatea psihică și mintală
Data publicării:
Autor: Racoceanu Andreea
WhatsApp
honesty
honesty

Oamenii sunt de părere că se simt mai bine după ce au încetat cu exagerările și cu scuzele. Unele minciuni pot părea inofensive, dar cei care încetează să spună minciuni sunt mai puțin predispuși stării de încordare, durerilor în gât și migrenelor, informează Daily Mail.

[caption id="attachment_217651" align="alignleft" width="276"] Foto: www.mindlearners.ro[/caption]

Cei care au spus adevărul mai des și-au îmbunătățit de asemenea relațiile și interacțiunile sociale, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea de la Notre Dame.

Echipa de cercetători a urmărit 110 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 71 de ani pe o perioadă de 10 săptămâni. În timp ce jumătate dintre participanți au fost puși să înceteze să mintă pe durata studiului, cealaltă jumătate și-a putut continua stilul normal de viață. Ambele grupuri au vizitat laboratorul de cercetare săptămânal pentru a completa măsurătorile cu privire la sănătate și relații și să efectueze un test cu poligraful în care să enumere minciunile mari și mici pe care le-au spus.

Rezultatele au arătat că cei din grupul "nemincinos" au spus de trei ori mai puține minciuni decât în mod obișnuit. Ei au experimentat de patru ori mai puține neplăceri cu privire la sănătatea mintală și de trei ori mai puține tulburări psihice.

Autorul studiului, Prof. Anita Kelly, a spus că o persoană normală spune în jur de 11 minciuni pe săptămână. "Am mai constatat că participanții aveau capacitatea de a reduce minciunile de zi cu zi, ceea ce le îmbunătățea sănătatea", a declarat Kelly.

Studiul a descoperit de asemenea că unii participanți au învățat să evite minciuna prin a răspunde întrebărilor capcană cu o altă întrebare pentru a distrage atenția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel