Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Simți o foame irezistibilă? Cu două alimente o lichidezi imediat

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Anna Tarazevich: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/blonda-burtica-ruleta-corp-5629205/
Fotografie de la Anna Tarazevich: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/blonda-burtica-ruleta-corp-5629205/

Simți că ți-e foame non stop, dar vrei să slăbești? Iată câteva ponturi!

Înlăturați de pe masă solnița - și, bineînțeles, cutia cu piper sau boia iute - pâinea, cana de apă și untul. Începeți masa cu o salată îmbelșugată, legumele ocupând mult loc în stomac, fără a aduce un aport mare de calorii.

Dacă simțiți o foame irezistibilă, potoliți-o cu o gumă de mestecat. Înainte de a merge să luați masa la prieteni, mâncați un ou tare. Vă va micșora sensibil pofta de mâncare. Și nu uitați: digestia lui consumă multe calorii.

Nu faceți în casa provizii de bomboane, ciocolată, prăjituri sau biscuiți.

VEZI ȘI: Truc care te ajută să obții o cantitate aproape dublă de zeamă dintr-o lămâie

Există un truc care te ajută să obții o cantitate aproape dublă de zeamă dintr-o lămâie.

Înainte de a stoarce lămâia, țineți-o, un minut-două, într-un vas cu apă fierbinte. După acest „tratament”, veți obține o cantitate aproape dublă de zeamă de lămâie.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă când pui bicarbonat pe carne. Trucul simplu al marilor bucătari

Pune bicarbonat pe carne.

Nimic nu se compară cu o bucată de carne fragedă şi gustoasă. Marii bucătari folosesc un truc simplu pentru ca friptura să iasă mai fragedă. Puteți obține aceeași carne fragedă și gustoasă cu un simplu ingredient: bicarbonat de sodiu.

Iată ce trebuie să faceţi:

Pasul 1

Pregătiți carnea. 

Pasul 2

Presărați bicarbonatul peste carnea crudă. Folosiți aproximativ o lingură la 450 grame de carne. 

Pasul 3

Lăsaţi bicarbonatul pe carne cel puţin o oră.

Pasul 4

Clătiți bine carnea, apoi uscați-o cu șervețele de hârtie.

Pasul 5

Continuați cu rețeta dumneavoastră.

VEZI ȘI: Ciorbiță de legume cu dovlecei la greu! Secretul lui Osiceanu din rețeta pe care v-o propune

Cezar Osiceanu vă propune astăzi o rețetă ușoară, dar delicioasă: ciorbiță de legume cu dovlecei la greu!

„Pentru ciorbiță avem nevoie de:

3 dovlecei groși, tăiați cubulețe mai mari

2 morcovi tăiați cubulețe

1 țelină mică tăiată cubulețe

câte 1 ardei gras verde și 1 roșul tăiați cubulețe potrivit de mari

2 cepe tăiate Julien

3 cartofi albi tăiați cubulețe nu prea mici

cozile de la câteva ciuperci tăiate mai mare

1 litru de borș

leuștean și pătrunjel proaspăt și tocat

2 ouă

smântână

1 cutie de suc de roșii

condimente după gust, naturale, nu chimice!

Mod de preparare:

Călim ușor ceapa, adăugăm morcovii și țelina și, când s-au înmuiat, adăugăm și ardeiul gras să se calească toate împreună. Turnăm peste ele apa în oală și așteptăm să fiarbă, iar între timp, batem cele două ouă cu smântână. Adăugăm în oală cartofii, dovleceii, cozile de ciuperci și sucul de roșii și lăsăm oala să fiarbă, la foc, potrivit testând doar gradul de fierbere al cartofului cu o furculiță. Când sunt fierte legumele, adăugăm smântâna cu borșul și amestecăm continuu, ca să nu facă cocoloașe”, a zis Cezar Osiceanu.

„Scoatem o porție, lături o felie de pâine neagră și proaspătă. Nu uitați de leușteanul care dă gustul ciorbei! Ciorbița noastră merge atât caldă, cât și rece. Lângă ea trebuie să aveți și un ardei iute! Poftă bună!”, a mai zis pilotul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel