Simone Tempestini a câştigat un nou titlu de campion naţional de raliuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Pilotul de origine italiană Simone Tempestini a câştigat un nou titlu de campion naţional de raliuri, al patrulea în ultimii cinci ani, sâmbătă, după ce a câştigat TESS Rally 48, etapa a 8-a şi ultima a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2019.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai I20 R5) s-a impus cu timpul de 01 h 19 min 50 sec 1/10, potrivit site-ului FRAS, urmat de Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia R5), la 02 min 28 sec 2/10, şi Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 02 min 35 sec 2/10, etc.

Tempestini a câştigat toate cele cinci probe speciale de sâmbătă.

Cel mai tânăr campion naţional absolut din istorie a urcat pe locul 3 în topul campionilor all-time din România.Tempestini jr i-a depăşit pe Aurel Puiu, Ştefan Vasile şi Francois Delecour, care aveau fiecare câte 3 titluri. Pe primul loc este Titi Aur, cu 8 titluri, în timp ce regretatul Ludovic Balint este al doilea, cu 7 trofee similare.

În această ediţie a CNRD, reprezentantul Napoca Rally Academy a câştigat 5 din totalul de 8 etape ale sezonului. Din totalul de 82 de probe speciale care s-au desfăşurat în 2019, pilotul în vârstă de 25 de ani a câştigat 49.

În clasamentul general, Tempestini a fost urmat de Valentin Porcişteanu, care a abandonat sâmbătă, locul al treilea a fost ocupat de Dan Gîrtofan etc.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel