Simona Halep, în turul trei la Miami Open
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Simona Halep, cap de serie numărul 5, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 36 WTA, şi s-a calificat în turul al treilea al Miami Open.

Halep a încheiat conturile după o oră și 24 de minute cu rusoaica de 18 ani (36 WTA), dar meciul se putea încheia și mai rapid dacă românca nu se complica în setul al doilea, în care a condus cu 5-2, dar și-a pierdut cumpătul din cauza unei decizii a arbitrilor. Kasatkina a revenit și a restabilit egalitatea, 5-5, dar Halep s-a calmat și a luat două ghemuri, obținând victoria.

Simona Halep a reușit 24 de lovituri direct câștigătoare, în timp ce Kasatkina a avut 10 winners. Românca a comis 33 de erori neforțate, iar rusoaica a avut 44.

În faza următoare, Halep (locul 5 WTA) va evolua cu germana Julia Goerges, locul 66 WTA, care a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, pe australianca Samantha Stosur, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 26. Halep şi Goerges s-au întâlniti de două ori, o dată în 2009, când a câştigat germana, cu 6-4, 2-6, 6-3, în calificările turneului de la Paris, şi altă dată în 2014, când s-a impus sportiva din Constanţa, cu 6-2, 6-0, în turul I al turneului de la Madrid.

[citeste si]

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Miami Open cu un premiu de 36.170 de dolari şi cu 65 de puncte WTA. După victoria de vineri, Halep a ajuns la o balanţă pozitivă în 2016, de şapte victorii şi şase înfrângeri, în circuit.

Simona Halep a fost semifinalistă la ediţia precedentă a turneului de categorie Premier Mandatory găzduit de Crandon Park, având de apărat 390 de puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel