Simona Halep ar putea juca la Roland Garros. Jurnaliştii americani spun cum e posibil
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Simona Halep ar putea fi prezentă la Roland Garros, anunţă jurnaliştii americani. 

"Mai există încă o speranță pentru Simona Halep de a juca la Roland Garros, deoarece poate obține un wildcard pentru intrarea pe tabloul de calificări dacă va fi găsită nevinovată de dopaj.

De când a fost suspendată pentru dopaj, Simona Halep a dus o luptă grea pentru a-și dovedi nevinovăția. Ea a găsit sprijin la șeful WTA, Steve Simon, la fosta legendă a tenisului american, Chris Evert, și la fostul ei antrenor, Darren Cahill. De asemenea, membrii familiei sale au fost întotdeauna alături de ea”, au scris americanii de la First Sportz. 

”În plus, există unele îndoieli cu privire la probele de test care au semnalat că a folosit substanța interzisă. Potrivit informațiilor noastre, sursa medicamentului a fost descoperită de Laboratoire Antidopage Francais (LADF), firmă care a fost angajată de campioana de la Wimbledon 2019 pentru a-i examina probele de urină. Potrivit LADF, Roxadustat nu a apărut ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Halep.

Aceasta a reprezentat o nouă dificultate pentru WADA, deoarece ingredientele suplimentului alimentar nu au fost detectate de tehnicile lor de identificare a produselor interzise. Probele recoltate înainte și după meciul din turul 1 de la US Open al lui Halep, cu excepția celei care a detectat prezența medicamentului interzis, au ieșit negative. Acest lucru întărește cazul Simona Halep", au scris americanii de la First Sportz.

Când va fi judecată Halep 

"Simona e bine. Încă nu știm nimic. Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Nu știm ce se întâmplă. Termenul (n.r. – pentru audieri) a fost stabilit, inițial, pe 28 (n.r. – aprilie) dar, din câte am înțeles, a fost amânat pentru 30 (n.r. – aprilie). Suntem bine. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe“, a explicat Stere Halep, tatăl Simonei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel